Haarlem

NL
V

Triple Threat weer beste club van Nederland

10 juni 2021, 11.10 uur · Aangepast 10 juni 2021, 13.10 uur · Door Dimitri Walbeek

Basketbalvereniging Triple Threat uit Schalkwijk heeft gisteravond weer de prijs gewonnen van beste club van het land. Vorig jaar won de Haarlemse stichting in de categorie Sport, nu is Triple Threat de beste onder het kopje Cultuur. Aan de verkiezing deden 2.165 sport- en cultuurclubs mee en er zijn 152.000 stemmen uitgebracht.

Winnaars club van het jaar - NOCNSF

De wedstrijd is georganiseerd door NOC NSF en de Rabobank. De prijs is overhandigd door Erben Wennemars en Typhoon in TivoliVredenburg. 

Volgens de jury kon ze ook in de categorie Cultuur niet om Triple Threat heen. De jury vat het als volgt samen: "Triple Threat zet jongeren in hun kracht door hen hun passie te laten volgen. Triple Threat past niet in een hokje, maar geeft de ruimte aan jongeren om te dansen, muziek te maken en hun talenten te ontdekken. Zij hebben een duidelijke visie op hun maatschappelijke rol: perspectief en kansen bieden aan jongeren in Schalkwijk, met cultuur en lifestyle als middel. De manier waarop zij dat doen, is een inspiratie voor
velen."

Rolmodellen

Triple Threat is volgens de jury een club van de toekomst, door vanuit de behoefte van de gemeenschap te bouwen aan een 'discipline-overstijgend aanbod' met grote maatschappelijke impact. De betrokkenheid en verbondenheid is groot: ramadan
en kerst worden samen gevierd, de nieuwe generatie krijgt een stem in het junior bestuur en rolmodellen zorgen voor een grotere toegankelijkheid.

Naast de titel Club van het Jaar 2021, worden WDZ Bocholtz (dat de Sportprijs won) en Triple Threat beloond met professionele masterclasses die afgestemd worden op de behoeften van de clubs. En om de club extra in de schijnwerpers te zetten, maakt een productiemaatschappij een professionele promotiefilm voor hen.

NH Nieuws maakte het volgende portret van Triple Threat:

10 jaar Triple Threat, niet zomaar een basketbalvereniging - NH Nieuws / Geja Sikma

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]