Ga naar Content

Volendamse Mona Keijzer wordt premierskandidaat voor BBB

De BoerBurgerBeweging (BBB) presenteert Mona Keijzer (54) als premierskandidaat voor de komende Tweede Kamerverkiezingen, dat maakt partijleider Caroline van der Plas zojuist bekend. Van der Plas liet al eerder weten dat ze zichzelf niet als minister-president ziet, mocht de BBB als grootste uit de verkiezingen komen.

Mona Keijzer - Foto: Thyra de Groot

De keuze is op de Volendamse Mona Keijzer gevallen, voormalig partijprominent van het CDA. De partij laat weten dat Keijzer plek twee krijgt op de kandidatenlijst. Partijleider Caroline van der Plas blijft lijsttrekker. Mocht de BBB de Tweede Kamerverkiezingen op 22 november winnen en een kabinet vormen, dan wordt Mona Keijzer premier. 

"Wij vinden het een enorme kanjer", aldus Van der Plas over Keijzer tijdens een persmoment van de BBB.

Geen Caroline

Begin augustus zegde Keijzer haar lidmaatschap bij het CDA op. Ze zou zijn opgestapt om onenigheid over wie de volgende lijsttrekker van het CDA zou gaan worden. 

Van der Plas heeft in een interview met De Telegraaf laten weten dat zij past voor een eventueel premierschap. Ze vertelde dat het premierschap te veel impact op haar persoonlijke leven zou hebben. Bovendien kijkt ze op tegen het moeten reizen en de ontmoetingen met buitenlandse leiders. 

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.