Ga naar Content

Mona Keijzer, stemmenkanon van het CDA, weg bij partij

De Volendamse partijprominent Mona Keijzer heeft haar lidmaatschap bij het CDA opgezegd. De partij bevestigt dat na berichtgeving van RTL Nieuws.

Mona Keijzer - Foto: Thyra de Groot

Volgens RTl Nieuws zou Keijzer zijn opgestapt om onenigheid over wie de volgende lijsttrekker van het CDA zou gaan worden. Het blijkt in aanloop naar de volgende verkiezingen een flinke kluif om een geschikte en welwillende kandidaat te vinden. 

Binnen het CDA zou het oog zijn gevallen op de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls, die vooral bekend werd als voorzitter van het veiligheidsberaad. Dat is het overkoepelende orgaan van alle veiligheidsregio's in Nederland, en speelde tijdens de coronacrisis een belangrijke rol. 

Botsing

Keijzer zou niet achter dit idee staan, en zou dat kenbaar hebben gemaakt aan CDA-voorzitter Hans Huibers.

 Volgens RTL Nieuws werd haar kritiek echter afgeserveerd, waarop ze besloot op te stappen. "Het voelt niet meer als mijn partij", zou ze hebben gezegd. "Ik heb genoeg gedaan."

Een woordvoerder van het CDA bevestigt dus dat de Volendamse politica breekt met de partij. Ze wordt gezien als een 'stemmenkanon'. Onder meer bij Tweede Kamerverkiezingen haalde ze veel voorkeursstemmen.