Ga naar Content

Nu verlaat basisspeler Murkin geplaagd FC Volendam

Derry John Murkin vervolgt zijn carrière bij Schalke 04. Bij de Duitse traditieclub tekende de linksback een contract tot de zomer van 2026. In totaal speelde Murkin 97 keer voor het eerste elftal en was negen maal trefzeker.

Derry John Murkin in het oefenduel tegen SV De Rijp - Foto: Orange Pictures

De laatste jaren kon Derry John Murkin altijd rekenen op een basisplek in de Volendamse hoofdmacht. De zelf opgeleide speler debuteerde in april 2019 en nam na het vertrek van Gijs Smal naar FC Twente de linksbackpositie in.

Mixed feelings

Op de site van FC Volendam laat technisch directeur Jasper van Leeuwen weten dat hij gemengde gevoelens overhoudt aan het vertrek van Murkin. "We gaan Derry zeker missen, want hij is een onmiskenbare sterkhouder waar we altijd op konden bouwen. Maar de andere kant van de voetbalmedaille zien we ook: Derry krijgt nu een mooie kans om zijn kwaliteiten te tonen in een andere voetbalcultuur, bij een echte traditieclub en in een fantastisch stadion."

Tekst loopt door onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Al met al is dit weer een flinke domper voor FC Volendam, want eerder vertrokken al belangrijke steunpilaren als Gaetano Oristanio, Filip Stankovic, Francesco Antonucci, Henk Veerman, Florent Sanchezal en Daryl van Mieghem. Daarnaast is er onrust bij de Palingboeren vanwege de arbitragezaak met aanvoerder Carel Eiting. Wel trok het Nieuwe Oranje vorige week de Zuid-Afrikaanse international Luke Le Roux aan.

Thomas Ouwejan

Bij Schalke 04 speelt ook oud-AZ'er Thomas Ouwejan. Net als Murkin is de Heilooër ook een linksback. Versterking kan de club uit Gelsenkirchen wel gebruiken, want vorig seizoen degradeerde Schalke 04 naar de tweede bundesliga. En op dit moment staan die Königsblauen na vier duels op de vijftiende plek.

Wil FC Volendam zich nog versterken, dan heeft het niet heel veel tijd. Vrijdagnacht sluit de transfermarkt. Dit weekend staat de thuiswedstrijd tegen FC Twente op het programma. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52