Ga naar Content

Na 23 jaar terug bij Haarlemse molen: Rob heeft speciale band met De Adriaan

Molen De Adriaan is hard aan een opknapbeurt toe: het houtwerk van de wieken moet nodig onder handen worden genomen. Een bedrijf uit Oterleek begon vanochtend met de werkzaamheden die ruim drie weken duren. Een klus die in goede handen is van Rob Poland. 

Barbara Tanner is er vroeg bij om niets te missen van het voorbereidende werk. De molenaar van De Adriaan kijkt toe hoe met een hoogwerker de eerste stapels latten naar boven worden gehesen. Als het weer het toelaat, beginnen de molenmakers vandaag met het verwijderen van slechte delen. 

Tekst gaat verder onder de video.

De Adriaan - NH Nieuws

De vervanging van het houtwerk is noodzakelijk. Weersinvloeden hebben de latten aangetast. De onderhoudsbeurt is in de vertrouwde handen van Poland Molenmakers uit Oterleek. 23 jaar geleden was de bouw van De Adriaan de eerste klus van Rob Poland, toen nog onder de hoede van zijn vader.

"Dat ik zoveel jaar later ook het onderhoud mag doen, geeft een speciaal gevoel", zegt hij. "Doordat ik als broekie hier mijn eerste klus deed, heb ik een bijzondere band met deze molen.'' 

De Adriaan blijft tijdens de werkzaamheden open voor bezoekers. 

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]