Ga naar Content

Nederige AZ uitblinker Jayden Addai is nieuwe topscorer eerste divisie: "Ik ben ready"

Met de bal onder zijn arm verschijnt hij voor de camera. Jayden Addai maakte vanavond drie treffers en dus een hattrick voor Jong AZ tegen Telstar (3-1). "Dit voelt echt lekker."

Jong AZ'er Jayden Addai over z'n hattrick - NH Nieuws

"Deze bal betekent veel voor me", vertelt Jayden Addai over de bal die hij naar huis mag meenemen vanwege zijn hattrick. "Deze bal geeft me de motivatie om nog meer goals te maken." 

"Vertrouwen"

Veel lovende woorden waren er na afloop ook van zijn trainer. Jan Sierksma ziet veel potentie bij Addai. "Hij heeft een hele goede individuele actie en een heel fijn linkerbeen, daarnaast speelt hij met veel vertrouwen."

Tekst loopt door onder de video.

Jong AZ-coach Jan Sierksma over uitblinker Jayden Addai - NH Nieuws

Bondscoach

Op de tribune zat ook bondscoach Ronald Koeman. Vooral als vader voor de doelman van Telstar. Dat is namelijk Ronald Koeman jr. Al zal de bondscoach ook genoten hebben van de mooie goals en acties van Addai. "Dat is mooi", zegt de achttienjarige uitblinker van Jong AZ met een grote grijns. 

Topscorer

Door de hattrick is Addai met vijf treffers de nieuwe topscorer van de eerste divisie. "Heerlijk." Een mooie mijlpaal voor de vlugge aanvaller, maar zijn doel is vooral om te debuteren in het vlaggenschip van AZ. "Ik ben ready."

Tekst loopt door onder de video.

AZ'er Jayden Addai wil debuteren in de Alkmaarse hoofdmacht: "Ik ben ready" - NH Sport/Erik-Jan Brinkman

Zondag speelt Jong AZ het volgende duel. De uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Om 16.45 uur wordt daar afgetrapt en vervolgt Addai ongetwijfeld zijn jacht op nog meer goals. Deze wedstrijd kun je live volgen in de radio-uitzending van NH Sport.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52