Ga naar Content

Estafettevrouwen 4x400 meter naar WK-finale mét Lisanne de Witte

Lisanne de Witte mag zich gaan opmaken voor een WK-finale in Boedapest. De atlete uit Castricum plaatste zich met de estafetteploeg 4x400 meter door als derde te eindigen in de series: 3.23,75. Jamaica en Canada waren sneller, maar de eerste drie van de heat plaatsten zich rechtstreeks voor de finale op zondag.

De estafetteploeg met Lisanne de Witte, Eveline Saalberg, Cathelijn Peeters en Femke Bol - Foto: ANP / Robin van Lonkhuijsen

De estafettevrouwen werden vorig jaar gekozen tot Sportploeg van het Jaar. Lieke Klaver uit Enkhuizen, die nu ontbrak in de series, De Witte, Eveline Saalberg en Femke Bol veroverden vorige zomer op de EK atletiek in München het goud in 3.20,87, de beste Europese tijd van het jaar.

Tekst gaat verder onder de tweet. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

De vrouwen bij de estafette waren ook al succesvol geweest met een zilveren medaille op de 4x400 meter op de WK indooratletiek van 2022 in Belgrado. Op de WK vorig jaar in het Amerikaanse Eugene werd de ploeg gediskwalificeerd vanwege een foute wissel. De mannen plaatsten zich al eerder voor de finale 4x400 meter. De finales zijn zondagavond vanaf 21.37 uur. 

Geen finish 4x100 meter

Voor het vrouwenteam op de 4x100 meter eindigde de finale in een deceptie. Bij de laatste wissel ging het fout. Het lukte Nadine Visser uit Hoogkarspel niet om het stokje op tijd door te geven aan de Amsterdamse Tasa Jiya. 

Tekst gaat verder onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Het lukte Jessica Schilder niet om een medaille te halen bij het kogelstoten. De Volendamse atlete kende een valse start met haar eerste poging (18,25 meter). In haar volgende pogingen kwam ze uiteindelijk tot 19,26 meter. Dat leverde haar een achtste plek op in die finale. 

Schilder behaalde een jaar geleden brons bij de WK in Eugene. Ook veroverde ze in München de Europese titel. Haar Nederlands record staat op 20,24 meter.

Meerkamp

Rik Taam heeft geen rol van betekenis kunnen spelen op de meerkamp bij de WK atletiek. De atleet uit De Rijp werd dertiende met 8098 punten en dat was niet voldoende voor een medaille. Die werden verdeeld door Pierce Lepage (goud), Damian Warner (zilver) en Lindon Victor (brons).

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52