Kansloze avond eindigt voor Jong Ajax opnieuw zonder punten

Drie wedstrijden gespeeld, nul punten. Dat is de harde realiteit voor Jong Ajax dit seizoen in de eerste divisie. De beloften kwamen nog wel op voorsprong bij promovendus SC Cambuur, maar delfden daarna het onderspit. Het werd in Leeuwarden 4-2.

Jong Ajax - Foto: Pro Shots / Paul Meima

Skye Vink, de zoon van analist Marciano, maakte zijn debuut in het betaalde voetbal. Het werd voor de 17-jarige niet wat hij had gehoopt. Hij moest zich na 27 minuten al laten vervangen wegens een blessure. Op dat moment waren er al 4 (!) doelpunten gevallen in de wedstrijd. Na twee gemiste kansen van de Friezen nam Jong Ajax de leiding via Gabriel Misehouy. Hij scoorde op schitterende wijze een afstandsschot: 0-1. Cambuur liet zich niet kisten en maakte drie goals in korte tijd. Eerst was het Blaricummer Sylvester van de Water, die de gelijkmaker scoorde. Twee kinderlijke fouten in de verdediging zorgden vervolgens voor de 2-1 (Michael Breij) en 3-1 (Remco Balk). Ajax kwam terug via Rida Chadid.

Bekijk hieronder de schitterende doelpunten van Misehouy en Van der Water. Tekst gaat verder onder de tweet.

Beide ploegen kregen na de rust mogelijkheden op meer goals. De grootste was voor de thuisploeg na een overtreding van Tristan Gooijer in de zestien. Milan Smit ging achter de bal staan en schoot onberispelijk raak achter de Thom de Graaff: 4-2. In het resterende gedeelte van de wedstrijd kreeg vooral Cambuur nog kansen op een grotere voorsprong. Die werden niet benut, waardoor de stand niet veranderde.

De Amsterdamse jonkies gaan vrijdag 1 september in Maastricht op zoek naar de eerste punten van het nieuwe seizoen. De aftrap is 20.00 uur.

Opstelling Jong Ajax: De Graaff, Jermoumi (Sarfo/80), Brandes, Gooijer, Chahid (Janse/80), Fitz-Jim, Misehouy, Agougil (Alders/62), Banel, Kalokoh, Vink (Chahid/23)