Ga naar Content
Haarlem

Het zit Zandvoortse YouTuber Jorg niet mee: vorig jaar Max, nu mist hij aankomst van héle konvooi van F1-trucks

21 augustus 2023, 14.55 uur · Aangepast 21 augustus 2023, 16.09 uur
Door: Geja Sikma · Foto: NH Nieuws

Het lijkt bijna alsof er een vloek rust op de hobby van F1-fan Jorg de Bruijn uit Zandvoort. Voor zijn YouTube-kanaal wil hij niets liever dan álles filmen wat met de Dutch Grand Prix te maken heeft. Maar vorig jaar mistte hij een cruciaal moment, namelijk de aankomst van de Verstappen-truck. Hij moest zijn dochtertje ophalen van de peuterschool. En nu kan hij geen énkele F1-vrachtwagen filmen. Hij is namelijk op vakantie. 

Dit jaar wordt de Formule 1 op het Circuit van Zandvoort een week eerder gereden dan de voorgaande edities. En daardoor valt de race nu midden in de vakantieperiode van noordelijk Nederland. "Ik kon de vakantie niet meer anders plannen, ook omdat mijn vader jarig is en hier in Spanje woont." Jorg verblijft daar met zijn familie tot en met woensdag, terwijl het F1-feest nu toch echt is losgebarsten in zijn woonplaats. 

Aankomst gespreid

Het was dit jaar ook een hele toer geworden om alle aankomsten van de raceteams te filmen. "De trucks komen dit jaar gespreid aan bij het circuit, omdat er afgelopen weekend geen andere race was zoals vorig jaar in het Belgische Spa." De teamtrucks vertrokken toen direct na die race richting Zandvoort. Dit jaar valt de race direct na de zomerstop en zijn er afgelopen weekend al enkele teams gearriveerd. Andere teams moeten juist nog komen.

"Dus als ik weer alles had willen filmen, had ik daar meerdere dagen moeten staan." Jorg accepteert nu maar dat het weer niet gaat zoals hij graag zou willen. "Maar ik vind het wel jammer." Volgend jaar gaat hij toch echt zijn vakantie anders plannen, want ook dan valt de Dutch Grand Prix weer in de vakantieperiode. 

Dochtertje ophalen

Jorg is erop gebrand om het volgend jaar anders te plannen, ook omdat hij vorig jaar al het moment suprême misliep waarvoor hij de hele nacht en dag bij de ingang van het circuit op had staan wachten: de aankomst van de Red Bull-vrachtwagen van het team van Max Verstappen. "Ik moet mijn dochtertje ophalen", zei hij toen schouderophalend terwijl de Verstappen-truck net op dat moment het dorp naderde. NH schoot hem te hulp. 

Kijk hier naar de reportage van de bijna mislukte missie van YouTuber Jorg de Bruijn. Tekst loopt door na de video.

Youtuber mist net dat ene shot van teamwagen van Max Verstappen - NH Nieuws / Geja Sikma

Viraal

De video die Jorg dus met behulp van beelden van NH monteerde voor zijn kanaal, leverde hem 64 duizend likes op. Maar dat was niets vergeleken met een andere video van Jorg later die week. Op vrijdag wachtte hij de coureurs na de training op bij de uitgang van het circuit. En die video ging viraal met ruim 1,5 miljoen kijkers. "Dat ga ik dit jaar wel weer doen", zegt Jorg strijdlustig aan de telefoon vanuit Spanje. 

Hij komt donderdagochtend vroeg met zijn gezin aan vanuit Spanje en zal dan ook al de hele dag rondom het circuit te vinden zijn met zijn camera. Hij vindt het erg jammer dat er donderdag niet meer een exclusieve dag voor Zandvoorters op het circuit wordt georganiseerd. Maar vrijdag hoopt Jorg zijn eerdere virale video met coureurs na de training te kunnen toppen. 

Familie

"En zaterdag en zondag ga ik met mijn neef uit Engeland en zijn kinderen weer naar de racedagen." Als echte familieman vindt hij het heel fijn om die dagen met zijn naasten te mogen beleven.

Lees ook