Ga naar Content

Davy Klaassen weet nog niet of hij bij Ajax blijft

Davy Klaassen weet nog niet of hij bij Ajax blijft. "Ik kan nu wel zeggen dat ik blijf of ga, maar dat kan je nooit zeggen", zei hij na het gelijkspel tegen Excelsior (2-2).

Davy Klaassen maakt de gelijkmaker tegen Excelsior - Foto: PRO SHOTS / Toin Damen

Klaassen had opnieuw geen basisplaats bij de club uit de hoofdstad. De 30-jarige middenvelder redde als invaller nog wel een punt met een mooi doelpunt. "Dat is ook wat ik wil brengen", zei Klaassen. "Maar ik ben hier niet voor mezelf, ik ben er voor de ploeg. Ik ben een teamspeler. Dus ik ben nu erg teleurgesteld."

Perspectief

Klaassen weet niet wat zijn perspectief is onder de nieuwe trainer Maurice Steijn. Tegen Excelsior mocht hij invallen, net als vorige week tegen Heracles Almelo (4-1). Maar Steven Berghuis ontbreekt nog vanwege een schorsing. En de nieuwe Brit Chuba Akpom krijgt binnenkort zijn werkvergunning. Steijn heeft ook al een paar keer gezegd dat hij Klaassen rekent tot de leiders van zijn ploeg, net als aanvoerder Steven Bergwijn en Berghuis.

De transfermarkt sluit op 1 september. Klaassen zegt nog niet te weten wat de toekomst hem gaat brengen. "Maar ik geef altijd alles voor Ajax", zei hij in de catacomben van het stadion van Excelsior. "En dat zal ik altijd blijven doen. Dat is volgens mij nooit anders geweest."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52