Ga naar Content

Trouwe AZ'er Hatzidiakos hoopt ondanks clubliefde op nieuw avontuur: "Vervolgstap maken"

Een zeer solide partij speelde Pantelis Hatzidiakos. De verdediger van AZ gaf samen met z'n collega's achterin niks weg en zag zijn ploeggenoten voorin twee keer scoren tegen Santa Coloma. "Ik ben blij dat we door zijn, al vind ik dit soort wedstrijden altijd een beetje vervelend."

AZ'er Pantelis Hatzidiakos over winst op Santa Coloma - NH Nieuws

"Iedereen vindt dat je 7-0 moet winnen", vertelt Pantelis Hatzidiakos in de mixed-zone na de 2-0 winst op de club uit Andorra. "Dat is de verwachting van de buitenwereld, zelf vind ik dat alleen de winst telt of je dat nu mooi of lelijk doet."

Van Bommel

AZ speelde degelijk zonder veel spektakel. Een wedstrijd die bij de Alkmaarse supporters niet heel lang blijft hangen. Al was het doelpunt van Ruben van Bommel prachtig. De jonge aanvaller maakte met een subtiele boogbal de 1-0 vlak voor rust. Trainer Pascal Jansen is ook zeer in zijn nopjes met technicus die afgelopen zomer overkwam van MVV. "Heel prettig om te zien."

Tekst loopt door onder de video.

AZ-trainer Pascal Jansen over smaakmaker Ruben van Bommel - NH Nieuws

AZ neemt het in de laatste voorronde van de Conference League op tegen het Noorse SK Brann. Of Hatzidiakos daar volgende week bij is, is de vraag. De zaakwaarnemer van de Griekse verdediger is in gesprek met Cagliari. De club uit de Serie A wil Hatzidiakos graag naar het Italiaanse eiland halen. "Er is inderdaad interesse, en ik wil graag een vervolgstap maken."

Clubman

"Ik speel al dertien jaar bij AZ", vertelt de 26-jarige Alkmaarder over de club waar hij in de jeugdopleiding begon. "Dit is gewoon thuis voor mij en op gegeven wil je ook uit huis gaan."

Tekst loopt door onder de video.

AZ'er Pantelis Hatzidiakos wil vervolgstap maken - NH Nieuws

 

In totaal speelde Hatzidiakos al 209 officiële wedstrijden voor AZ. Op 10 december 2015 maakte hij z'n debuut in Spanje tegen Athletic de Bilbao.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52