Ga naar Content

Brobbey mag aan de bak, Ajax legt spits Chuba Akpom voor vijf jaar vast

Technisch directeur Sven Mislintat heeft zijn zesde speler voor Ajax gecontracteerd. Chuba Akpom is zijn naam en de 27-jarige spits komt over van Middlesbrough. De Amsterdamse club betaalt de Engelsen zo'n twaalf miljoen euro.

Chuba Akpom - Foto: PRO SHOTS / SIPA USA
Chuba Akpom kende vorig seizoen een zeer succesvol voetbaljaar. Met 28 doelpunten kroonde hij zichzelf tot topscorer van de Championship, het tweede niveau in Engeland.

De Engelse spits tekende woensdag een contract voor vijf jaar. En de komst is zeer welkom voor Ajax, want na het vertrek van Dusan Tadic en Lorenzo Lucca zat de ploeg van Maurice Steijn dun in de spitsen. Brobbey was eigenlijk de enige echte optie in de punt van de aanval.

Tekst loopt door onder de tweet.
Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Na Branco van den Boomen, Benjamin Tahirovic, Carlos Forbs, Jakov Medic en Diant Ramaj is Akpom de zesde versterking voor Ajax deze zomer.

In zijn jonge jaren gold Akpom als een groot talent in de jeugdopleiding van Arsenal. Bij de club uit Noord-Londen maakte hij ook z'n profdebuut, maar hij brak er nooit echt door. Verder stond de goaltjesdief nog onder contract bij PAOK Saloniki. Voor de Griekse club scoorde hij in 2019 nog een treffer in de voorrondes van de Champions League tegen Ajax.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52