Ga naar Content

Ajax neemt 28 spelers mee op trainingskamp, maar Calvin Bassey blijft thuis

Calvin Bassey reist niet mee met de selectie van Ajax, dat op trainingskamp gaat naar Duitsland. De 23-jarige centrale verdediger lijkt van de club de vrijheid te krijgen om zijn transfer naar Engeland af te ronden.

Calvin Bassey stapt de spelersbus van Ajax uit - Foto: Pro Shots

Afgelopen zaterdag deed Bassey ook al niet mee in de oefenwedstrijd tegen Anderlecht (3-0 ,verlies). Ajax bereikte eerder die dag een akkoord over een transfer met Fulham, dat uitkomt in de Premier League. De Nigeriaans international moet zelf nog tot een akkoord met de Londenaren komen en heeft daar nu dus vrijaf voor gekregen. Ajax-trainer Maurice Steijn benadrukte al dat Bassey niet op veel speeltijd hoefde te rekenen dit seizoen.

Bassey kwam vorige zomer voor een bedrag van 23 miljoen euro over van Rangers FC uit Schotland. De torenhoge verwachtingen leek hij in de eerste wedstrijden waar te kunnen maken, maar gedurende het seizoen zakte Bassey steeds vaker door het ijs. Aan het einde van het seizoen moest hij steeds vaker plaatsnemen op de bank bij Ajax.

De 28-koppige selectie van Ajax voor het trainingskamp: Gero Rulli, Jay Gorter, Charlie Setford, Sten Kremers, Owen Wijndal, Devyne Rensch, Jorrel Hato, Anass Salah-Eddine, Olivier Aertssen, Tristan Gooijer, Mateja Milovanović, Diyae Jermoumi, Davy Klaassen, Kenneth Taylor, Mohammed Kudus, Branco van den Boomen, Benjamin Tahirović, Silvano Vos, Steven Bergwijn, Brian Brobbey, Kian Fitz-Jim, Steven Berghuis, Francisco Conceição, Mohamed Daramy, Kristian Hlynsson, Christian Rasmussen, Mika Godts, Gabriel Misehouy

Steijn neemt in totaal 28 spelers mee naar Duitsland. Vanaf vandaag verblijft de club in Herzaugenrauch, vlakbij Nürnberg op de Adidas World of Sports Campus. Daar wordt komende zaterdag een oefenduel met FC Augsburg afgewerkt.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook