Start van hoofdcontent

Volendam

nl

Carel Eiting meldt zich ziek en lijkt transfer te willen forceren

22 juli 2023, 13.25 uur · Door Milton Pus

Carel Eiting zal niet meedoen tijdens de oefenwedstrijd tussen FC Volendam en KV Kortrijk van zaterdagmiddag. De aanvoerder van de Volendammers meldde zich 'ziek'. Daarmee lijkt hij een transfer naar FC Twente te willen forceren. 

FC Volendam-aanvoerder Carel Eiting - Foto: Orange Pictures

Eiting staat al langere tijd nadrukkelijk op de radar van FC Twente. De club bevestigde donderdag tegen NH Sport dat Eiting nu tot medio 2025 vastligt in Volendam. De Volendammers hebben zijn contract met een jaar verlengd. Daar schijnt de aanvoerder het niet mee eens te zijn en nu volgt dit nieuwe hoofdstuk in de transfersoap. 

'Onacceptabel bod'

De Tukkers boden eerder 400.000 euro voor de middenvelder, maar dat werd door technisch directeur Jasper van Leeuwen resoluut van de tafel geveegd. "Het klopt dat wij een wonderlijk en voor ons onacceptabel bod hebben ontvangen van Twente voor Carel", zei Van Leeuwen eerder tegen De Telegraaf. "Dat wonderlijke en onacceptabele geldt ook voor de handelswijze."

Sinds vorige zomer speelt Eiting bij FC Volendam. Hij begon zijn carrière bij Ajax en belandde via Huddersfield Town en KRC Genk in het vissersdorp. Eiting speelde vorig jaar 35 wedstrijden voor FC Volendam en scoorde hierin drie keer. Daarnaast gaf de aanvoerder elf assists.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52