Ga naar Content

Nieuwkomer Møller Wolfe juicht niet om vertrek Kerkez: "Concurrentie hoort bij AZ"

Bij AZ werd er stiekem al uitgegaan van een vertrek van Milos Kerkez en dus werd er eind mei al een vervanger gecontracteerd. David Møller Wolfe werd vliegensvlug vastgelegd en moet in Alkmaar Kerkez doen gaan vergeten als linksback.

De 21-jarige Wolfe omschrijft zichzelf als: "iemand die graag op en neer rent over de linkerflank". Precies de eigenschap waar ook Kerkez in uitblonk bij AZ. Nu Kerkez op het punt staat te vertrekken naar het Engelse Bournemouth lijkt technisch directeur Max Huiberts zich dan ook geen zorgen meer te moeten maken over de positie van linksachter. Bovendien heeft AZ ook nog Mees de Wit die op die plek kan spelen. 

Jong Noorwegen

Møller Wolfe, die al vier interlands speelde voor Jong Noorwegen, is in zijn nopjes met de overgang naar de Noord-Hollandse club. "Het is een perfecte plek om mijzelf zowel als persoon, als speler te ontwikkelen. Toen ik hoorde dat AZ interesse had, wist ik gelijk dat ik hier wilde spelen."

Tekst gaat verder onder de foto.

AZ'er David Møller Wolfe in actie tegen Norwich City - Foto: Foto: PRO SHOTS / Vincent de Vries

AZ-trainer Pascal Jansen ziet de toekomst rooskleurig in voor Møller Wolfe. "Ik ben heel tevreden over David. Zeer interessante speler met veel dynamiek op de vlak. Zo willen we ook graag spelen met onze vleugelverdedigers. Hij haalt de achterlijn en komt met voorzetten", aldus Jansen.  

AZ-trainer Pascal Jansen over David Møller Wolfe - NH Sport

Lees ook