Ga naar Content

Dubbelslag Lahdo helpt AZ aan simpele oefenzege

AZ heeft zonder al te veel moeite te hoeven doen het Lech Poznan van trainer John van den Brom verslagen. De Alkmaarders wonnen met 4-0, door twee goals van Mayckel Lahdo. De Polen kwamen de hele wedstrijd niet verder dan een schot op de lat. 

AZ-trainer Pascal Jansen over het trainingskamp in De Lutte - NH Sport / Stephan Brandhorst

AZ trad aan tegen de Polen zonder Tijjani Reijnders en Milos Kerkez. Eerstgenoemde is druk bezig met het afronden van zijn transfer naar AC Milan. De Hongaarse linksback kampt met een lichte blessure en ontbrak in Dirkshorn.

Vangelis Pavlidis maakte het openingsdoelpunt voor de Alkmaarders. Na een individuele actie van de Griek, waarbij hij een aantal verdedigers omspeelde, schoot Pavlidis raak: 1-0. Het had nog mooier kunnen worden voor de spits. Hij kopte een voorzet van Yukinari Sugawara naast.

Tekst gaat verder onder de video. 

AZ-speler Dani de Wit was na zijn maandenlange revalidatie de fitste bij de testen - NH Sport / Stephan Brandhorst

Na de rust bleven de kansen -ondanks de geringe tegenstand van Lech Poznan- schaars. Verder dan een afstandsschot van Jordy Clasie kwam AZ lange tijd niet. Het waren zelfs de Polen, die een gigakans om zeep hielpen. Filip Marchwiński stond uit het niets vrij voor het doel en lepelde de bal op de lat. Mathew Ryan kon vervolgens ternauwernood opruimen. 

Gebroken verzet

Het verzet van de bezoekers was in de slotfase helemaal gebroken. Eerst zorgde Mayckel Lahdo voor de 2-0 na een dribbel, even later gaf een verdediger van Lech Poznan zelf het laatste tikje (3-0). Lahdo maakte vlak voor het einde ook nog de vierde van AZ.

AZ oefent komende woensdag opnieuw in Dirkshorn. Dan is vanaf 18.30 uur Norwich City de tegenstander. Club Brugge, Southampton en Bologna zijn de andere oefenpartners. 

Opstelling AZ: Ryan; Sugawara (Kasius/61), Hatzidiakos (Goes/61), Bazoer (Goudmijn/61), M. De Wit (Möller Wolfe/61); Clasie (Koopmeiners/61), Goudmijn (Mijnans/46), D. De Wit (Lahdo/61); Poku (Karlsson/61), Pavlidis (Barasi/61), Van Brederode (Van Bommel/61)

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52