Ga naar Content

Familie Van der Sar over zijn toestand: "Hij verkeert niet in levensgevaar"

Edwin van der Sar ligt nog altijd op de intensive care nadat hij op zijn vakantie werd getroffen door een hersenbloeding. Ajax laat namens de familie van de oud-algemeen directeur weten dat hij buiten levensgevaar is. 

Edwin van der Sar op de tribune bij Ajax - Foto: Orange Pictures

Van der Sar was op vakantie in Kroatië toen hij de hersenbloeding kreeg. Hij werd per helikopter naar een ziekenhuis overgebracht en ligt daar sinds vorige week op de intensive care. "Elke keer als we hem bezoeken is hij aanspreekbaar. We moeten geduldig afwachten hoe zijn situatie zich zal ontwikkelen", aldus de familie Van der Sar. 

Tekst loopt verder onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Nadat het bericht naar buiten kwam dat de oud-doelman van onder andere Ajax en Manchester United was getroffen door de hersenbloeding, kwam er veel steun uit de voetballerij. De spelers van Ajax maakten zaterdag tijdens de eerste oefenwedstrijd een steunbetuiging voor Van der Sar. Zijn familie liet eerder al weten diep geraakt te zijn door de vele berichten. 

Gestopt als algemeen directeur

Eind mei liet Van der Sar weten dat hij na elf jaar in de directie zijn taken neerlegde bij de club. Hij gaf aan behoefte te hebben om 'afstand te nemen, tot rust te komen en om andere dingen te gaan doen'. Het is nog niet duidelijk wie zijn vervanger wordt. Ajax verwacht na 1 augustus spoedig de nieuwe samenstelling van de directie bekend te kunnen maken. De club wil het liefst opnieuw iemand met een Ajax-achtergrond. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]