Ga naar Content

Ouders Sumanta blikken terug op emotionele dag bij bezoek aan Hoornse Vlinderrots

De ouders van Sumanta Bansi sloten hun zware dag in het gerechtshof af met een bezoek aan de Vlinderrots in Hoorn. Het monument ter nagedachtenis van geweldsslachtoffers. 37 vlinders in totaal, onder wie ook hun dochter. "Ik vind het heel mooi, zo wordt ze nooit vergeten."

Ouder Sumanta bezoeken Vlinderrots - NH Nieuws

Sharmila Nanda en haar ex-man Marlon Bansi zijn overgekomen uit Suriname om het hoger beroep tegen Manodj B. bij te wonen. Maar het biedt ze ook de kans om de Vlinderrots te bezoeken. Sinds kort hangt daar ook een vlinder voor Sumanta.

En ondanks de zware dag in het Amsterdamse gerechtshof willen ze er een bloemetje komen brengen. Ze zijn onder de indruk van het monument. "Ik ben blij dat Sumanta er een plekje heeft gehad", aldus Sharmila.

Strafeis te laag

De strafeis van 15 jaar cel die het Openbaar Ministerie tegen B. eiste vinden ze veel te laag. "Wij zijn ervan overtuigd dat hij het bewust heeft gedaan, het is gewoon moord. Het zijn allemaal leugens op leugens die hij vertelt. Alles is weggerukt door deze moordenaar."

Het gezin heeft het nog steeds heel zwaar met het verlies van Sumanta. Sharmila heeft gezondheidsklachten en slikt medicijnen, waardoor ze niet kan werken. Marlon heeft therapiesessies gehad. "Ons gezin is kapotgemaakt", vertelt hij.

Sharmila vult aan. "Ik kan het geen plekje geven. Als moeder kan ik het niet afsluiten. Ik neem het mee tot aan m'n graf."

Hoger beroep: bewuste daad of zelfverdediging?
Manodj B. werd vorig jaar tot 15 jaar cel veroordeeld, maar tekende hoger beroep aan. Volgens hem werd hij aangevallen door Sumanta met een mes. Daarop ontstond een worsteling en stak hij haar meerdere malen, waarna ze overleed. Een verklaring die het Openbaar Ministerie niet gelooft en daarom opnieuw 15 jaar cel eiste.

Hier lees je meer over de rechtszaak die vandaag diende. 

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]