Ga naar Content

Richie kijkt machteloos toe hoe storm Poly Egmondse strandhuisjes verwoest

Een snoeiharde wind en oprukkend water laten grote verwoestingen achter op het strand van Egmond aan Zee. Alle huisjes zijn omgewaaid en het zand ligt bezaaid met spullen. Richie Kockx van strandrestaurant Zeepaardje kijkt machteloos toe terwijl zijn terras bijna wegwaait. 

In de hele regio van Alkmaar zorgt storm Poly voor omgevallen bomen en schade. Ook op de snelweg lijkt het volgens automobilisten net een 'jungle'. Op het strand van Egmond aan Zee is het een grote ravage. 

"Zo'n dertig of veertig strandcabines zijn omgewaaid", vertelt Kockx van restaurant Zeepaardje. "Omgewaaid meubilair is nog wel te overzien, maar de strandcabines zijn kapot en liggen in delen. Met de spullen van mensen ertussen."

Bekijk hieronder het hele interview

Strandhuisjes van Richie in puin door Poly - NH Nieuws / Tom Jurriaans

Hoe groot de schade is, durft Kockx nog niet te zeggen. Morgenochtend vroeg wordt gekeken wat er nog valt te herstellen. "We moeten het maar met lede ogen aanzien, want er is niks aan te doen op dit moment. Je denkt: we gaan een mooie zomer tegemoet, en dan krijg je dit. Ik ben er doodziek van."

Ondanks de harde windstoten is het op het strand zeker niet uitgestorven. Sommige waaghalzen halen een frisse neus of nemen vrolijk een selfie:

Selfies in de storm - NH Nieuws / Tom Jurriaans

Ook de Egmondse fotograaf Sjef Kenniphaas waagt zich op het strand en stuurde deze stormachtige kiekjes door. Daarop is de verwoesting van de strandhuisjes goed te zien.

Hou het liveblog van NH in de gaten voor de laatste updates over de storm. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]