Ga naar Content

De harddraverij van Beverwijk in acht foto's

Of de tap of het getrappel het belangrijkst is, dat laten we in het midden. Maar één ding is zeker: Beverwijk liep vanmiddag weer uit voor de jaarlijkse harddraverij. Met een tas vol wijn en bier en een broekzak vol munten was het druk langs de dranghekken in de Breestraat.

Het was wat grijzer dan vorig jaar. Het weer dan, want bij het stadsfeest komt traditioneel jong en oud kijken. Het was niet zo snikheet als de vorige keer, sterker nog: er vielen een paar spetters. Het mocht de pret niet drukken.

Van tevoren hadden Beverwijkers er zin in: "Het is een combinatie van heel veel mensen en oude Beverwijkers", zegt een Beverwijks stel dat het boodschappenrondje vanochtend combineerde met een bezoekje aan de baan in aanleg. "Het is één grote reünie en dat is altijd heel gezellig." 

Ook de paardentrainers en pikeurs hadden er weer zin in. Bert de Boer, de 86-jarige trainer van grote kanshebber Southwind Raptor knipoogde naar de verslaggever toen hij toegaf: "Ik kom voor de paarden en voor de vrouwen."

Lees ook