Ga naar Content

Op 8 oktober de Noord-Hollandse kraker Ajax - AZ

De KNVB heeft het concept-competitieprogramma vrij gegeven. Ajax opent het seizoen thuis tegen promovendus Heracles, AZ ontvangt net als vorig seizoen in speelronde één Go Ahead Eagles in eigen huis en ook FC Volendam start met een thuiswedstrijd tegen Vitesse.

Ajax - AZ - Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

De eerste topper van het seizoen is de Klassieker. Zondag 24 september komt landskampioen Feyenoord op bezoek bij Ajax in de Johan Cruijff Arena. Drie dagen na deze kraker gaat FC Volendam naar Amsterdam voor de uitwedstrijd tegen Ajax. Dit betreft een midweekse speelronde.

Zondag 8 oktober staat de kraker Ajax - AZ op het programma. En de laatste Noord-Hollandse derby van de eerste seizoenshelft is zondag 26 november. In Alkmaar nemen AZ en FC Volendam het tegen elkaar op.

Tekst loopt door onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Telstar

Dan één niveau lager. De eerste divisie begint in hetzelfde weekend als de eredivisie. Zo mag Jong Ajax op vrijdag 11 augustus gelijk vol aan de bak, want de ploeg van Dave Vos gaat op bezoek bij degradant FC Groningen. Voor Jong AZ begint het seizoen met een beloftenclash. Maandag 14 augustus komt Jong FC Utrecht naar Wijdewormer en voor Telstar begint de nieuwe competitie op de maandagavond in Eindhoven met de uitwedstrijd tegen Jong PSV.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52