Ga naar Content

Deur dicht voor belangrijk Telstar-kwartet: "Wij gaan gewoon verder"

Waar het merendeel van de Noord-Hollanders nog op vakantie gaat, stonden de spelers van Telstar vandaag alweer op het veld voor de eerste training. Met voor de groep het vertrouwde gezicht van trainer Mike Snoei. "We zijn verder dan vorige zomer."

Eerste training Telstar - Foto: NH Sport/Thomas Brood

"We starten deze voorbereiding met een uitstekende kern waarop we verder kunnen bouwen", vertelt een zongebruinde Mike Snoei na de eerste training van het seizoen. "Al zijn er ook een aantal belangrijke sterkhouders verdwenen."

Consequentie

De oefenmeester van de eerstedivisionist doelt hiermee op Anass Najah, Anwar Bensabouh, Delvechio Blackson en Özgür Aktas. Het kwartet stond niet op het veld in Velsen-Zuid en dat gaat dit seizoen ook niet meer gebeuren. "Dat is de consequentie na zo'n seizoen als vorig jaar. Er komt dan belangstelling voor spelers. Dat vind ik ook prima, want ambitie is gezond. Alleen wij gaan wel gewoon verder."

Tekst loopt door onder de video.

Trainer Mike Snoei na de eerste training van Telstar - NH Nieuws

Plet

Dan nog de kwestie Glynor Plet. De 36-jarige goalgetter is er nog niet helemaal uit of hij doorgaat. "Ergens hoop ik nog op Plet voor dit seizoen", geeft Snoei toe over zijn aanvoerder van vorig seizoen. "Maar hij is oud en wijs genoeg om dat zelf te bepalen." Verder zijn de gehuurde aanvallers David Min (RKC) en Koen Blommestein (FC Volendam) weer terug bij hun werkgevers. 

Tekst loopt door onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

"Voor elke linie zoeken we nog een versterking en deze week presenteren we nog twee aanwinsten." Wie dat precies zijn, liet Snoei nog niet weten. Op de eerste training lieten ook vier testspelers hun kunsten zien. Waaronder doelman Ondrej Mastny van Manchester United.

Deze zaterdag staan de eerste oefenduels op het programma. In eigen huis vindt het drieluik met VV IJmuiden en Stormvogels plaats. Op vrijdag 11 augustus begint de competitie. 

El Kachati

Youssef El Kachati werd vorig seizoen met 24 goals topscorer van de tweede divisie. Mede door zijn goals maakte hij een transfer van Quick Boys naar Telstar. Vandaag stond hij voor het eerst op het veld in Velsen-Zuid. "Ik hoop er een goed seizoen van te maken. Zowel persoonlijk als team", vertelt El Kachati. 

Youssef el Kachati heeft de eerste training bij Telstar achter de rug - NH Nieuws

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52