Samenvatting: Hovocubo onttroond; rivaal FC Eindhoven nieuwe landskampioen

Het was alles of niets vandaag voor Hovocubo en het het werd niets, De zaalvoetballers uit Hoorn verloren de derde en beslissiende wedstrijd om de landstitel van FC Eindhoven. Hovocubo delfde in de lichtstad met 3-1 het onderspit.

Samenvatting: FC Eindhoven - Hovocubo - NH Sport/Frank van der Meijden

Na de winst van Hovocubo in de openingswedstrijd en de nipte Eindhovense zege van afgelopen vrijdag, zou vandaag de landskampioen zaalvoetbal bekend worden. Beide ploegen gingen ogenschijnlijk niet gebukt onder de grote spanning en maakten er vanaf het eerste fluitsignaal een enerverende wedstrijd van.

Bij Hovocubo stond Sander van Dijk weer langs de lijn. De trainer van de Hoornse club had ontbrak bij de eerste twee wedstrijden vanwege een schorsing en trieste familieomstandigheden. Om die reden zou hij ook bij het laatste duel in the-best-of-three thuisblijven. Op het laatste moment besloot Van Dijk er vandaag toch bij te willen zijn om zijn team te ondersteunen.

Details maken het verschil

De succescoach zag dat het duel op het scherpst van de snede werd gespeeld en dat het de details waren die het verschil maakten. Hovocubo was de eerste ploeg die profiteerde. Hicham Aklalouch was het eindstation van een schitterende aanval: 0-1.

Tekst gaat verder onder de video.

Sander van Dijk: "Ik kan mijn spelers niets verwijten" - NH Sport

FC Eindhoven, dat de reguliere competitie afsloot als lijstaanvoerder, kwam snel weer langszij. Een vrije trap van Zakaria Amrani ging met enig fortuin achter Hovocubo-doelman Dave Stet: 1-1.

Ook in de tweede helft bleken beide teams aan elkaar gewaagd. Kansen waren er over en weer, maar dit keer sloeg FC Eindhoven toe. Een snelle counter werd afgerond door Ayoub Boukhari die daarmee voor de 2-1 zorgde.

Hovocubo-aanvoerder Mats Velseboer: "Dit hoort blijkbaar ook bij sport" - NH Sport

In de laatste vijf minuten knokte Hovocubo voor wat het waard was. N et als vrijdag kwam Noureddine Oulad Ben Youssef als extra veldspeler binnen de lijnen in plaats van Stet. Door de overtalsituatie kreeg Hovocubo grote kansen. Manuel Kuijk, de doelman van Eindhoven en van Oranje, pakte enkele schitterende ballen. FC Eindhoven strafte in de laatste minuut een foute pass van Hovocubo af. Said Bouzambou was de man die de bal in het lege doel schoot: 3-1.

FC Eindhoven viert het kampioenschap - Foto: Foto: Michel Bes

Na het laatste fluitsignaal barstte het feest lost in de snikhete sporthal in Eindhoven. Het was voor de thuisploeg de eerste landstitel sinds 2015. Voor Hovocubo komt er een einde aan een serie van drie landstitels op rij.