Ga naar Content

Even genieten van het warme weer nu het nog kan

Dit weekend belooft weer warm en zonnig te worden. Waar er langs de kust wel wat wolken kunnen hangen, is het landinwaarts overwegend zonnig met hoge temperaturen. Geniet er nog maar even van, want volgende week wordt het wisselvallig met meer kans op buien.

Foto: Sjef Kenniphaas

Het is nog niet gedaan met de hoge temperaturen. Ook morgen en zondag wordt het weer warm. Hoewel veel mensen blij zijn met de aanhoudende warmte en zon, geldt dat niet voor iedereen. De natuur heeft het zwaar te verduren de afgelopen weken. Eerder maakte NH al verhalen over natuurbranden en de impact van droogte op de natuur

In de kustgebieden is het vandaag wat frisser en hangt er meer bewolking. Aan zee wordt het rond de 20 graden met laaghangende wolken, maar landinwaarts is het warmer met temperaturen rond de 24 tot 26 graden, zegt weerman Jos Broeke.

Aankomende nacht komt er bewolking. Morgen belooft daarom een zonnige en droge dag te worden met temperaturen aan de kust van rond de 22 tot 23 graden. Verder in de provincie 27 graden. Zondag lijkt de warmste dag te worden met temperaturen tussen de 29 tot 31 graden. 

Na weekend onzeker

"Na het weekend wordt het weer echt onzeker," zegt Broeke. In de nacht van zondag op maandag komt er een zwak koufront, waardoor het volgende week wisselvallig wordt.

Maandag en woensdag is er een kans dat er een buitje valt, maar de temperaturen blijven gemiddeld hoog met 22 tot 27 graden met droge en zonnig perioden. "Het is de warmste junimaand sinds tijden," aldus Broeke.