Ga naar Content

Basketballers Apollo Amsterdam trekken zich terug uit BNXT League

Apollo Amsterdam komt komend seizoen niet uit in de BNXT League. Het bestuur laat weten dat het niet gelukt is om voor komend seizoen het budget rond te krijgen. "Wij kregen onvoldoende zekerheid dat een sponsor haar verplichtingen zou nakomen. Daarom vonden wij het niet verantwoord om een licentie aan te vragen", aldus Apollo-voorzitter Martijn Rengelink.  

Apollo Amsterdam boekt eerste zege van het seizoen tegen Den Helder Suns - Foto: NH Sport

"Wij willen niet in een situatie komen dat wij zelf onze verplichtingen richting de spelers en fans niet nakomen. Natuurlijk doe je liever wel mee, maar als bestuur zijn wij er voor de lange termijn. Verantwoord financieel beleid is het beste wat je kunt doen", vervolgt Rengelink.  

De BNXT League stelt een minimale begrotingseis van 350.000 euro. Daar voldoet Apollo dus niet aan. De club spreekt wel de ambitie uit om volgend jaar wel weer in de BNXT League uit te komen.

Het herenteam van Apollo zal komend seizoen uitkomen in de promotiedivisie. Ook laat de club weten graag een damesteam te starten dat op het hoogste niveau van Nederland uitkomt.

Meer verliezen dan winnen

Apollo Amsterdam kende een seizoen waar er veel meer werd verloren dan gewonnen. "Wij zijn trots op het team en de staf. Wij begonnen laat aan het seizoen, want ook toen hadden wij moeite om het budget rond te krijgen. Onze jeugd heeft heel veel minuten kunnen maken. Toch als je 80 tot 90 procent van je wedstrijden verliest dan ben je niet competitief", blikt Rengelink terug. 

BNXT League

De BNXT League bestaat sinds 2021. Het is een nieuwe competitie waar de beste Nederlandse en Belgische teams het tegen elkaar opnemen. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52