Apollo Amsterdam wacht na nieuwe nederlaag nog altijd op eerste zege

AMSTERDAM - De basketballers van Apollo zijn zaterdag tegen een nieuwe nederlaag aangelopen in de Dutch Basketball League. De Amsterdammers verloren in de eigen Apollohal met 70-81 van Basketbal Academie Limburg uit Weert.

Apollo - BAL - NH Nieuws

Afwezig was Berend Weijs bij Apollo. Hij kreeg van de week een diskwalificerende fout in de wedstrijd tegen Donar. Hoeveel wedstrijden Weijs moet missen is nog niet bekend.

Apollo begon sterk aan de wedstrijd tegen de Limburgse opponent. Mede dankzij tien punten van Floris Versteeg werd al aan het einde van het eerste kwart een voorsprong genomen van vijf punten: 21-16. Apollo breidde in het tweede kwart de voorsprong verder uit en uiteindelijk zouden beide teams de kleedkamer opzoeken bij een 38-30 ruststand.

Ommekeer

In de tweede helft kwam de klad erin bij Apollo. De bezoekers uit Limburg kwamen na de rust veel sterker voor de dag en zouden in de derde periode voor een kentering zorgen in de wedstrijd. De voorsprong van Apollo verdween als sneeuw voor de zon en de gasten namen dankzij 27 punten in het derde kwart de leiding: 52-57.

In het laatste bedrijf was Apollo niet meer bij machte om nog iets aan de achterstand doen. Het verschil met de Limburgers werd juist alleen maar groter en uiteindelijk stond de eindstand van 70-81 op het scorebord. Topscorer aan de zijde van Apollo was uiteindelijk Sergio de Randamie met 19 punten.

Door de nederlaag wachten de basketballers van Apollo nog altijd op hun eerste zege dit seizoen. De ploeg van coach Edwin van der Hart staat na zes wedstrijden op de laatste plaats in de Dutch Basketball League, de hoogste Nederlandse basketbalcompetitie.

"Wij speelden in het begin heel erg goed. In de tweede helft kwamen wij met veel minder energie de kleedkamer uit. Dat is jammer", was het commentaar van coach Edwin van der Hart na afloop. Apollo speelt volgende week tegen Aris Leeuwarden.

Tekst gaat verder onder de video

Edwin van der Hart na het verlies tegen BAL - NH Nieuws

"In de tweede helft kwamen wij met veel minder energie de kleedkamer uit"

Apollo-coach Edwin van der hart

Den Helder Suns

Den Helder Suns kwam zaterdagavond in actie tegen Landstede: 71-81. De basketballers verloren voor de derde wedstrijd op rij na nederlagen tegen Leiden (85-93) en Yoast United (87-74). De Suns spelen op 27 februari tegen het Groningse Donar.