Ga naar Content

Veteranen Search Team vindt overleden persoon in sloot in Hoorn

Het Veteranen Search Team heeft vanmorgen in Hoorn gezocht naar de vermiste Thomas uit Engeland. Tijdens deze zoekactie is een overleden persoon aangetroffen in een sloot aan de Maelsonstraat in Hoorn. Deze persoon is uit het water gehaald. De politie laat aan NH weten dat het nog niet duidelijk is of het om de 20-jarige man gaat.

Foto: NH Nieuws

Het is vorige week vrijdag als Thomas met zijn vriend Tom naar Hoorn gaat waar ze het weekend verblijven bij een Nederlandse vriend. Zaterdagavond tijdens een feestje gaat het mis als Thomas te veel drugs gebruikt en in een psychose raakt.

Hierbij wordt hij agressief tegen Tom en de andere Nederlandse jongen en vernielt een paar ramen en andere spullen in de woning. Pogingen hem te kalmeren zijn vruchteloos waarna wordt besloten Thomas naar het ziekenhuis te brengen. Het spoor eindigt hier als blijkt dat hij nooit is overgedragen aan het personeel.

Zoekactie

Er wordt een grote zoekactie gestart die vandaag een vervolg krijgt waarbij vrijwilligers van het Veteranen Search Team met zo'n dertig mensen een gebied in Hoorn doorzoeken en uiteindelijk een stoffelijk overschot vinden. "Het is even na tien uur vanochtend als leden van het Veteranen Search Team een lichaam aantreffen in het water van een sloot", aldus een woordvoerder van de politie.

"Duikers van de politie hebben het lichaam vervolgens geborgen. Momenteel wordt onderzocht hoe de persoon te water is geraakt en wat de identiteit is." Hoe lang de politie hiervoor nodig heeft, is nog onduidelijk.

Lees ook