Start van hoofdcontent

Volendam

nl

Samenvatting: Geen nationale handbaltitel voor dapper strijdend Volendam

11 juni 2023, 17.57 uur · Aangepast 12 juni 2023, 17.55 uur · Door Erik-Jan Brinkman & Thomas Brood

In een bomvolle sporthal Opperdam verloor Volendam de tweede wedstrijd in de best-of-three tegen Lions met 34-26. Daardoor pakken de Limburgers de landstitel in het handbal. "Vorige week was het gelijkwaardiger. Vandaag waren zij de betere", was Volendam-trainer Geert Hinskens eerlijk na afloop. 

De samenvatting van het finaleduel tussen Volendam en Lions - NH Nieuws

Na de 28-25 nederlaag vorige week in Sittard was de opdracht duidelijk voor Volendam. Om er een derde wedstrijd uit te slepen moest de ploeg van Geert Hinskens winnen. In de eerste helft zag het er goed uit en gingen de Noord-Hollanders met een 14-13 voorsprong de kleedkamer in. 

"Wij hadden in de eerste helft meer afstand moeten nemen"

Volendam-trainer Geert Hinskens

In de tweede helft waren de rollen omgedraaid en ging het draaien bij de Limburgers. Volendam miste veel en bij Lions vloog alles erin. Dit zorgde voor een dikke nederlaag voor de Noord-Hollanders. "Wij hadden in de eerste helft meer afstand moeten nemen. Dat lukt niet en dan geef je ze de gelegenheid om aan te haken. Daarna spelen zij een hele goede wedstrijd en hebben ze terecht gewonnen", aldus Hinskens.

Tekst loopt door onder video.

De reactie van Volendam-trainer Geert Hinskens na de nederlaag tegen Lions: "Vandaag waren zij de betere" - NH Nieuws

Na zes jaar gaat het landskampioenschap weer naar de Limburgse club. De afgelopen vier jaar  pakte Aalsmeer de nationale titel, maar de ploeg van Bert Bouwer eindigde als derde in de reguliere competitie.

Tekst loopt door onder video.

Ondanks nederlaag is Jordy Baijens trots op Volendam - NH Nieuws

Trots op seizoen

Geen landstitel voor Volendam, maar wel kan de handbalclub uit het vissersdorp terugblikken op een mooi seizoen. Vorige maand wonnen de Volendammers namelijk wel de nationale beker. "Drie weken geleden hadden wij helemaal niets. De beker pakken wij wel en de finale om het landskampioenschap verliezen wij dan. Dat met acht nieuwe jongens", aldus speler Jordy Baijens. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52