Ga naar Content

Verdachten fatale steekpartij tijdens festival blijven 14 dagen langer vastzitten

De verdachten van de fatale steekpartij op festival Solid Grooves afgelopen weekend in Amsterdam blijven 14 dagen langer vastzitten. Dat heeft de rechtbank zojuist besloten. Bij de steekpartij kwam de 21-jarige Jimmy Schepers om het leven. Twee anderen raakten gewond, maar zijn buiten levensgevaar.

Foto:

Na de steekpartij werden er op het festivalterrein direct twee 20-jarige Amsterdammers aangehouden, een dag na het festival werd nog een verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij de steekpartij. De mannen worden verdacht van het medeplegen van doodslag, poging tot doodslag, openlijk geweld, diefstal met geweld en afpersing. De verdachten zitten allemaal in beperking. 

De aanleiding voor de steekpartij is nog niet bekend, maar volgens de Telegraaf zou er een ruzie over een zonnebril aan vooraf zijn gegaan. 

Tijdens de steekpartij werden drie mannen neergestoken. Het gaat om een 22-jarige man uit Nieuwegein en een 24-jarige man uit Amsterdam. Het derde slachtoffer, de 21-jarige Jimmy Schepers uit Diemen, overleed aan zijn verwondingen in het ziekenhuis. 

Bloemenzee

Tientallen mensen stonden dinsdag stil bij de dood van de 21-jarige Jimmy Schepers. Kennissen en vrienden van Jimmy en zijn familie verzamelden zich bij het restaurant van zijn familie, waar inmiddels een gedenkplek is ontstaan van bloemen, kaarsen en foto's. Het restaurant is voorlopig gesloten. 

Familieleden en vrienden van Jimmy riepen eerder deze week op sociale media op om beelden van de steekpartij naar de politie te sturen. "Wij hopen hiermee de moordenaar van ons broertje z.s.m. te achterhalen!", schreven zijn zussen Jaimy en Kelly op Instagram.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]