Start van hoofdcontent

Haarlemmermeer

nl

Zangeres Inge Lamboo (24) ging viraal met K3-covers en speelt nu voor grote zalen

31 mei 2023, 17.00 uur · Aangepast 1 juni 2023, 10.22 uur · Door Jessie Eickhoff

In het Engels vertaalde covers van K3 waren de sleutel tot succes voor zangeres Inge Lamboo (24) uit Lisserbroek. Nadat ze op TikTok viral ging, brengt ze nu haar eigen album uit: Black Heart. "Als het in zo'n klein dorpje kan, dan kan alles wel."

Zangeres Inge Lamboo voor het C-punt in Hoofddorp - Foto:

NH Nieuws spreekt de zangeres bij poppodium C-punt in Hoofddorp. Ze scrolt op haar mobiel door haar TikTok-account heen. Haar Engelstalige cover Hart Verloren van K3 galmt door de ruimte. Op TikTok is de video al meer dan 1,5 miljoen keer bekeken.

Het knipoogje van TikTok

"Dat is het knipoogje van TikTok", vertelt Inge. "Je mag lekker gek doen." Over het plan van aanpak voor de video's denkt de artiest niet te veel na. "Ik doe vooral wat me leuk lijkt. Als ik te veel ga nadenken, komt het niet uit mijn hart."

Het artikel gaat verder onder de TikTok-video.

Haar eerste optredens waren op het C-punt in Hoofddorp. Maar toen Inge afstudeerde van de Herman Brood Academie kon ze vanwege corona niet live optreden. "Hoe gek het ook klinkt: ik ben ook dankbaar voor de pandemie. Ik haalde mijn kracht uit wat ik nog wel kon doen: social media."

"Ik haalde mijn kracht uit wat ik nog wel kon doen"

Inge Lamboo

Inmiddels heeft ze op TikTok 145 duizend volgers en 5,1 miljoen likes. Haar profiel staat vol met korte filmpjes waarop ze muziek speelt: van Billie Eilish tot Måneskin en van Eminem tot K3. Inge heeft bijna alle video's in haar slaapkamer in Lisserbroek opgenomen. Daar schreef ze ook de meeste liedjes. 

Een van de nummers die ze in Lisserbroek heeft geschreven is Pray. Het artikel gaat eronder verder.

Zo zag een dagje opnemen er voor de jonge artiest uit: op haar bed positioneerde Inge haar mobiel om te filmen, waarna ze met haar gitaar op de grond ging zitten en begon te spelen. Haar kamer stond vol met een opnameapparatuur, gitaren en een piano. "Het was eerder alsof ik in mijn muziekstudio sliep dan dat ik op mijn slaapkamer muziek speelde."

Vanuit een dorp bekend geworden

In een dorp wonen vond Inge heerlijk. "Op de studie was ik een van de weinigen die in een dorp bleef wonen. Als ik geen inspiratie had of het even too much was, ging ik langs de weilanden lopen", vertelt ze. "Ik voelde niet zo veel voor de grote stad.Pas afgelopen januari is Inge vanuit haar ouderlijk huis verhuisd naar Haarlem, waar ze naast haar slaapkamer een aparte studio heeft. 

Het artikel gaat verder onder de foto.

Zangeres Inge Lamboo in het C-punt met haar nieuwe album, haar diploma van de Herman Brood Academie, de Veronica's Oorkonde voor haar single Black Heart en haar artiestenarmbandje van toen ze het voorprogramma van Floor Jansen stond. - Foto: Jessie Eickhoff

Toen ze als voorprogramma van Floor Jansen in uitverkochte zalen mocht spelen, besefte Inge hoe erg ze het optreden had gemist. "Social media is leuk, maar het is ook tijd dat mensen mij live gaan zien", vertelt ze. "Live is een hele andere energie en kan je op geen enkele manier naar online brengen."

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]