Ga naar Content

Velserbroeker Correia droomt van prolongatie titel met Katwijk: "Dan ben ik apetrots"

Een apotheose van de bovenste plank komende zaterdag in de tweede divisie. Drie clubs strijden om de landstitel in het amateurvoetbal. De beste papieren heeft vv Katwijk van de Velserbroekse trainer Anthony Correia. "Als we zaterdag de titel kunnen prolongeren, dan ben ik echt apetrots."

Anthony Correia trainer van vv Katwijk - Foto: Orange Pictures

Met het toernooischema en fluitje in de hand regelt Anthony Correia woensdagmiddag het voetvolleytoernooi bij Telstar. De club uit Velsen-Zuid is klaar met de competitie en dus staan er ontspannen trainingen op het programma. Correia is de rechterhand van hoofdtrainer Mike Snoei, maar daarnaast is hij ook eindverantwoordelijk bij vv Katwijk. En bij die club staat er dit weekend juist heel veel op het spel. "Het is heel simpel. We moeten gewoon winnen, dan zijn we waarschijnlijk kampioen."

"Laatste benen"

Samen met AFC staat Katwijk op 68 punten en op de derde plek met twee punten minder is Rijnburgse Boys nog een outsider voor de titel. Katwijk beschikt over een veel beter doelsaldo (+8) ten opzichte van de Amsterdamse amateurclub. "Al klinkt even winnen te makkelijk", vertelt Correia aan de rand van het hoofdveld in Telstar. "Ik merk namelijk wel dat sommige spelers op hun laatste benen lopen. Alles moet gewoon goed samenvallen."

Je moet gewoon tot het laatste moment ergens voor gaan, anders moet je je tas inleveren.” 

Anthony Correia

Als Katwijk zaterdag wint, dan staat de club op 71 punten. Met dat aantal veroverde de club van Correia vorig seizoen zeer overtuigend de landstitel. Toen was het verschil met nummer twee HHC negen punten. "Dat is een grappige statistiek en ook het doelsaldo is met vorig seizoen nagenoeg gelijk." Opvallend is dat Katwijk het dit seizoen voor de winterstop heel matig deed. Op de zesde plek met tien punten achterstand op koploper AFC. "Toch geloofde ik er nog in en de spelers ook. Je moet gewoon tot het laatste moment ergens voor gaan, anders moet je je tas inleveren.” 

Lees ook

Ibiza

Op papier heeft AFC met nummer vijftien Excelsior Maasluis de makkelijkste tegenstander op papier. Zeker als je bedenkt dat de tegenstander van Katwijk, Spakenburg, nog de halve finale van de KNVB beker dit seizoen bereikte. In de competitie neemt Spakenburg plek negen in en de selectie van het vissersdorp is deze week een paar dagen op het Spaanse feesteiland Ibiza. "Zo'n portie teambuilding kan ook positief voor ze werken, dus ik zie dat niet als een extra voordeel voor ons. Wij moeten gewoon zelf goed voor de dag komen, dat is waar wij invloed op hebben."

Tekst loopt door onder de foto.

AFC - vv Katwijk - Foto: Orange Pictures

"Ik verwacht een bomvol sportpark", kijkt Correia alvast vooruit naar de ontknoping van dit weekend. "Wedstrijden tegen Spakenburg zijn altijd bijzonder en gezien de stand en de belangen van de competitie is dit duel nu nog specialer." Katwijk - Spakenburg begint zaterdag om 15.30 uur en dan klinkt ook het eerste fluitsignaal op sportpark Goed Genoeg in Amsterdam-Zuid tussen AFC en Excelsior Maassluis. 

Lees ook