Ga naar Content

Totale escalatie: spelers van AZ en West Ham tussen vechtende supporters op hoofdtribune

Direct na  het laatste fluitsignaal van AZ - West Ham United (0-1) braken er rellen in het stadion uit. De ongeregeldheden begonnen op de hoofdtribune. Toen uitgenodigde West Ham-fans begonnen te juichen op de hoofdtribune werden zij belaagd. Ook spelers van beide teams mengden zich bij de ongeregeldheden.

AZ-supporters breken uit hun vak - NH Nieuws

Supporters van AZ van de fanatieke aanhang achter de goal braken door een hek dat hun tribune scheidde van de hoofdtribune. Zij zochten direct de confrontatie met de West Ham-aanhangers en konden pas worden teruggedreven toen de Mobiele Eenheid in actie kwam. Ook AZ-spits Vangelis Pavlidis stond tussen de vechtende supporters.

Tekst gaat verder onder de video.

AZ-spits Vangelis Pavlidis stond tussen vechtende supporters - NH Sport / Stephan Brandhorst

Ook West Ham-speler Said Benrahma bevond zich in de gracht voor de hoofdtribune tussen de ongeregeldheden. Daarbij vielen een aantal gewonden. Hoeveel is niet duidelijk.

Tekst gaat verder onder de tweets.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.
Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Ook AZ-trainer Pascal Jansen zag het na het laatste fluitsignaal helemaal mis gaan op de hoofdtribune. Vorige week werd de familie van Jansen in Londen lastig gevallen en van de tribune gehaald uit veiligheidsoverwegingen. Dit keer waren het West Ham-fans die slaags raakten met AZ-supporters. "Mijn blik gaat gelijk op de spelers en staf om te kijken of alles goed gaat."

Tekst loopt door onder de video.

AZ-trainer Pascal Jansen zag het na het laatste fluitsignaal fout gaan - NH Sport / Stephan Brandhorst

AZ is door de 0-1 nederlaag uitgeschakeld voor de finale van de Conference League in Praag op 7 juni. De Alkmaarders verloren vorige week met 2-1 van de Engelsen. Ook toen was het onrustig op de hoofdtribune waar zo'n 200 AZ-genodigden zaten. Nadat die begonnen te juichen bij het AZ-doelpunt werd de situatie zo dreigend dat zij de wedstrijd daar niet meer af konden kijken.

Lees ook