Ga naar Content

Succesvolle Bloemendaalse hockeygeneratie wil geschiedenis schrijven: "Hou van druk"

De reguliere competitie zit erop in het hockey. In de hoofdklasse eindigde Bloemendaal als tweede achter Kampong. Morgen beginnen de play-offs en in de halve finale van dit toetje neemt de selectie van trainer Rick Mathijssen het op tegen Rotterdam. "Ik vind druk heel lekker. Dan zijn we scherp en heel goed."

Reportage over de hegemonie van HC Bloemendaal - NH Nieuws

Met drie Europese titels en twee nationale landstitels op rij is de prijzenkast van Bloemendaal zeer aardig aangevuld de afgelopen seizoenen. De architect van dit succes is Rick Mathijssen. De coach van de Musschen is bezig aan zijn derde jaar bij de regerend landskampioen. "De spelers hebben aangegeven dat ze de beste generatie ooit van Bloemendaal willen worden." De hockeyclub aan de voet van 't Kopje is al jaren de toonaangevende club in het nationale en internationale hockey en wil daar graag deze play-offs een vervolg aan geven. 

Te veel puntverlies

Toch heeft Bloemendaal in de reguliere competitie zeven keer gelijk gespeeld en eenmaal verloren. "Als dit in mijn eerste seizoen was gebeurd, dan had ik mij zorgen gemaakt. Nu weet ik dat de spelers er staan als het moet gebeuren, dus ik ga met een goed gevoel de play-offs in." 

Bloemendaal speelt morgen om 18.00 uur in en tegen Rotterdam. Zondag is de return in Bloemenaal. Ook Pinoké speelt de halve finale van de play-offs. De hockeyclub uit het Amsterdamse bos ontvangt morgenmiddag om 16.00 uur Kampong.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52