Ga naar Content

Hockeyers Bloemendaal pakken voor derde jaar op rij de Europese titel

Met speels gemak won HC Bloemendaal op tweede paasdag de EHL-finale van Rot-Weiss Köln. In het regenachtige Wagenerstadion werd het 1-0 voor de landskampioen. Teun Beins scoorde voor Bloemendaal.

Bloemendaal viert het winnen van de Euro Hockey League - Foto: Orange Pictures

De Europese eindstrijd begon wat aftastend. Bloemendaal domineerde wel met veel balbezit en kreeg wel wat mogelijkheden, maar Rot-Weiss Köln kwam er via de counter een paar keer gevaarlijk uit. In het tweede kwart kreeg de Noord-Hollandse ploeg via de nodige strafcorners wat kansen, maar in eerste instantie leidde dat niet tot een treffer. Pas bij de vijfde strafcorner tikte Teun Beins de bal van dichtbij binnen voor de regerend Europees kampioen.

Tekst loopt door onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Derde keer

Daarna was het vaak eenrichtingsverkeer naar het Duitse doel, alleen kon Bloemendaal dat verschil niet uitdrukken in doelpunten. Dat gaf de Duitsers in het tweede deel van de wedstrijd toch nog geloof in een goede afloop. Op wat spannende momenten na kwam Bloemendaal niet echt in gevaar en zo won de ploeg van trainer Rick Mathijssen voor het derde jaar op rij de Europese titel. Net als vorig jaar werd Rot-Weiss Köln in de finale verslagen.

Tekst loopt door onder de video.

HC Bloemendaal-speler Teun Beins over zijn winnende treffer - NH Nieuws

"Bizar"

Na afloop vlogen spelers en technische staf elkaar om de nek en vierden met de grote EHL-cup een feestje. "Het lijkt wel of dit heel normaal is, maar dit is bizar." Vertelt trainer Rick Mathijssen na afloop over de hegemonie van Bloemendaal in het nationale en internationale hockey.

Tekst loopt door onder de video.

HC Bloemendaal-trainer Rick Mathijssen is enorm trots op zijn ploeg - NH Nieuws

In het vrouwentoernooi ging de finale tussen Den Bosch en Club Campo de Madrid. Ook hier ging de winst naar het Nederlandse team. De Brabantse ploeg won met 1-0 en pakte zo voor de achttiende maal de Europese titel.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52