Ga naar Content

Amstelveen compenseert studenten voor hogere energielasten: 'Vertraging voorkomen'

De gemeente Amstelveen gaat studenten alsnog compenseren voor het hogere bedrag voor energie dat zij sinds vorig jaar kwijt zijn. De regeling geldt alleen voor studenten die niet op campus Uilenstede wonen en wordt betaald vanuit de bijzondere bijstand. 

Foto: Adobe Stock

Het gaat om zo'n vier procent van de Amstelveense studentenpopulatie. Dat zijn naar schatting zo'n 140 studenten, aldus de woordvoerder van wethouder Marijn van Ballegooijen. 

De gemeente compenseert hen omdat ze wil voorkomen dat de studenten als gevolg van de gestegen lasten in de problemen komen. "Want financiële problemen kunnen leiden tot studievertraging en voortijdige uitval", aldus wethouder Marijn van Ballegooijen in een persbericht.  

Uilenstede

De compensatie geldt niet voor studenten die Uilenstede wonen, omdat hun verhuurder vorig jaar (DUWO) nog een contract met een vast tarief had. Sinds begin dit jaar betalen zij wel een hoger tarief voor elektriciteit en gas, maar door een nieuwe compensatieregeling van het Rijk voor huishoudens met blokverwarming wordt dat tarief van juli verlaagt, en de studenten met terugwerkende kracht gecompenseerd. 

Wat de gemeente kwijt is aan de compensatie, is nog niet bekend.  "Ze worden gecompenseerd voor het daadwerkelijke bedrag van de verhoging die ze hebben gekregen", aldus de woordvoerder.  "Dat kan dus verschillen per aanvrager. De totale kosten zijn nu nog ongewis."

Lees ook

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]