Handballers Aalsmeer zetten grote stap richting finale om landskampioenschap

De handballers van Aalsmeer staan met één been in de finale om het landskampioenschap. Concurrent Volendam werd vanavond in eigen huis met 21-33 verslagen. De Aalsmeerders deelden zo een pijnlijke tik uit aan naaste concurrent Volendam.

Aalsmeer-handballer Vaidas Trainavicius schiet op doel - Foto: Orange Pictures

De eerste helft ging behoorlijk gelijk op, maar richting de rust sloegen de Aalsmeerders een gaatje. Met een 13-16 stand in het voordeel van Aalsmeer zochten beide ploegen de kleedkamers op.

Volendam spoor bijster

In het begin van de tweede helft ging het voor de thuisploeg helemaal mis en liep Aalsmeer uit naar 15-27. Die marge behielden de bezoekers de rest van de wedstrijd. Dat resulteerde in een 21-33 einduitslag.

Hierdoor blijft Aalsmeer tweede in de HandbalNL League staan met veertien punten uit acht duels. Volendam staat derde met elf punten uit even zoveel wedstrijden. De koploper is Lions met negentien punten.

Met nog twee speelronden te gaan is Lions al zeker van het spelen om het landskampioenschap. Zij hebben dan ook het thuisvoordeel. De kans is groot dat Aalsmeer de tegenstander is. Zij kunnen zich zaterdag tegen Hurry-Up  definitief plaatsen voor de best-of-three om het landskampioenschap.