Ga naar Content

Handballer Boomhouwer weer terug bij Aalsmeer: "Is gewoon mijn club"

Handballer Jeffrey Boomhouwer is weer terug bij Aalsmeer. "Ik heb nu twee kinderen en de oudste gaat nu naar de basisschool", verklaart Boomhouwer zijn terugkeer naar Nederland. De afgelopen twaalf jaar speelde de handballer in Duitsland.

Boomhouwer na twaalf jaar terug bij Aalsmeer - NH Nieuws

Sportief gezien doet hij dus een stapje terug. Hij kiest voor de BENE-League die minder sterk is dan de Duitse Bundesliga. In januari komt het WK er voor Oranje aan en daar wil Boomhouwer natuurlijk graag bij zijn.  "Die afweging heb ik zeker gemaakt. Er zijn meerdere jongens die op dit niveau spelen en in het Nederlands team spelen. De BENE-league is niet zo slecht dat het niet kan. Met mijn ervaring moet het gaan lukken", aldus een zelfverzekerde  Boomhouwer.

"De BENE-league is niet zo slecht dat het niet kan. Met mijn ervaring moet het gaan lukken"

handballer jeffrey boomhouwer.

Eerste wedstrijd

Zaterdag speelde Aalsmeer de eerste wedstrijd van het seizoen. In de eigen sporthal De Bloemhof werd er met 34-31 gewonnen van Bevo. Boomhouwer begon niet aan de wedstrijd. Trainer Bert Bouwer liet Donny Vink starten. "Jeffrey komt in een nieuwe groep en Donny heeft super gepresteerd afgelopen jaar. Je doet het als coach slecht om hem dan te laten starten", laat Bouwer weten.

Zaterdag staat de tweede speelronde in de BENE-League op het programma. Dan gaat Aalsmeer op bezoek bij het Belgische Atomix.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag en zondag van 17.00-19.00 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52