Ga naar Content

Amstelveense bevrijdingsdagtaarten nét niet weggespoeld: "Geheime ingrediënt is liefde"

"Geen feestje zonder taart", dachten ze in Amstelveen. Daarom werd Bevrijdingsdag gevierd met een gezellige taartenbakwedstrijd. Thuisbakkers presenteerden hun zoete lekkernijen in de stromende regen trots op het Dorpsplein. Een kleine partytent hield de taarten nét droog. 

Taartenbakwedstrijd tijdens Bevrijdingsdag in Amstelveen - NH Nieuws

Sommige deelnemers hadden hun spektakelstuk maar net op tijd af. "Oh nee, we moeten dit nog doen! We moeten dat nog doen! Doe hem toch heel even in de koelkast!", omschrijft de jonge deelneemster Siva de laatste momenten voordat ze van huis ging. Ze maakte de roze chocolade-sinaasappeltaart die naast haar staat samen, met haar buurjongen Ivo. "Ons geheime ingrediënt is liefde", grapt ze. 

Smaak én uiterlijk

Bakker Steve Bouman van Patisserie Prenger trad op als jurylid. "We letten op de smaak, want een taart moet altijd lekker zijn. Maar we letten ook echt wel op het uiterlijk", licht hij de criteria uit. En er is één gouden regel: "Je moet wel thuisbakker zijn. Je mag niet als professional meedoen."

"Ik ben een gecertificeerde banketbakker"

De winnaar van de bakwedstrijd

Daar lijkt het toch niet helemaal goed te zijn gegaan. "Ik ben een gecertificeerde banketbakker", vertelt een vrouw die een indrukwekkende taart heeft gemaakt, met meerdere lagen en echt Hollandse versieringen, aan verslaggever Celine Sulsters. De deelneemster gaat er uiteindelijk met de eerste prijs vandoor.  

Ook Siva en Ivo wonnen een beker. Zij imponeerden de jury vooral met hun gebruik van twee verschillende soorten cake. Of Heel Holland Bakt de volgende stap is? "Dat weten we nog niet."

Kortsluiting

Naast taart eten kunnen Amstelveners in het Oude Dorp de hele middag en avond genieten van muziek en optredens. Het feestje dreigde vlak voor het los zou barsten wel nog even in het water te vallen. Door de zware regenval, was namelijk kortsluiting ontstaan. Het probleem werd op tijd opgelost en zelfs de zon brak uiteindelijk nog even door.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]