Ga naar Content

Code geel vanwege onweersbuien, maar schampen ze Bevrijdingspop net wel of net niet?

Het KNMI heeft code geel afgegeven voor onweersbuien die vanmiddag over de provincie trekken. Het weeralarm geldt tussen 14.00 en 18.00 uur. Op veel plekken in de provincie zal het ook gaan regenen en kan het flink waaien. NH-weerman Jan Visser stelt ons gerust, op Bevrijdingspop blijft het waarschijnlijk zo goed als droog. 

Onweersbuien trekken richting Noord-Holland: schampen ze Haarlemmerhout net wel of net niet? - Foto: VLN Nieuws/Laurens Niezen & Buienradar

Wie vanmorgen vroeg wakker was kan al een flits hebben gezien, want de eerste onweersbuien zijn al over de provincie heengetrokken. Wie later op staat zal er geen last van hebben gehad. "Nu onweert het voornamelijk over de grens met Duitsland", zegt Jan Visser op NH Radio. "Bij ons is het alweer redelijk opgeklaard en dat blijft vanochtend zo." 

Er zijn wel wat wolken aan de lucht, maar vanmorgen komt de zon ook regelmatig door en blijft het nog even droog. 

Festivals 

"Tijdens de festivals gaat de temperatuur omhoog, naar een niveau van zo'n 19 graden", voorspelt Visser. "Vlak aan zee zal het wel ietsje lager zijn." Vanmiddag zullen er wel wat regen- en onweersbuien ontstaan. "Het accent ligt voor wat onze provincie betreft het meest op het zuidoostelijke deel; Amsterdam, Waterland, het gaat ook een beetje naar West-Friesland en Het Gooi." Langs de kust, in de Noordkop en op Texel blijft het volgens Visser mogelijk wel droog. De waarschuwing van het KNMI, code geel, geldt ook niet op Texel. 

Tekst gaat verder.

Lees ook

Jan Visser voorspelde gisteren dat de buien langs Bevrijdingspop in Haarlem zouden trekken. "De kans dat het daar droog blijft, is vrij reëel", zegt hij ook nu. "Het is wel een beetje kantje boord, misschien nog een staartje. Maar de felste buien zitten toch in het binnenland." Wie geen zin heeft in een nat pak, doet er goed aan om voor de zekerheid een poncho mee te nemen.

Mistig 

Morgen kan de ochtend mistig beginnen. "De mist trekt op en dan hebben we geregeld zon en ook wat bewolking", zegt Visser. "Het blijft waarschijnlijk tot in de avond droog." Het wordt morgen lekker warm: het kan zo rond de 20 graden worden.  

Lees ook