Ga naar Content
Haarlem

Feestelijke afsluiting: weggebruikers reageren vrolijk op vrijwilligers Bevrijdingspop

4 mei 2023, 14.57 uur
Door: Maurice Blaauw · Foto: NH Nieuws / Maurice blaauw

Bevrijdingspop is inmiddels zo groot dat het festivalterrein een druk kruispunt en een weg in beslag neemt. "Die worden op 4 mei om 15.00 uur afgesloten en gaan op 6 mei om 6.00 uur weer open", vertelt Hein Moore van Bevrijdingspop. Hij is coördinator op de Dreef en legt uit dat het opbouwen van zo'n festival rond een openbare weg nog best een uitdaging is.

In de onderstaande video zie je de vorkheftrucks en kleine terreinwagens van de opbouwploeg tussen het verkeer rijden. "Iedereen reageert heel positief op ons en wij houden ons ook keurig aan de verkeersregels. De meeste mensen roepen 'tot 5 mei!'. Wij roepen dat dan net zo vrolijk terug", aldus Moore.

Wegafsluiting met Hein Moore - NH Nieuws

Moore heeft dan ook veel zin in Bevrijdingspop. "De viering is mooi, maar ik vind het juist ook belangrijk om eerst goed stil te staan bij wat er allemaal gebeurd is. Donderdagavond sta ik bij de herdenking op de Dreef", zegt de vrijwilliger.

De dag erna is voor hem magie, als klein jochie maakte hij al heel wat avonturen mee op Bevrijdingspop. "Die magie wil ik anderen ook graag laten beleven", meldt Moore. Precies daarom is hij vrijwilliger geworden. In de video vertelt hij over die avonturen en over zijn bijzondere voornemens voor deze editie.

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]