Ga naar Content

Weerman Jan Visser voorspelt: "Buien trekken niet óver, maar lángs Bevrijdingspop"

Bevrijdingspop hoopt het vrijdag droog te houden en als de weersverwachtingen kloppen, gaat dat ook lukken. NH Nieuws-weerman Jan Visser denkt dat de buien niet óver, maar grotendeels lángs Haarlem trekken. Dat is goed nieuws voor de bezoekers, maar vooral de organisatie haalt opgelucht adem. 

Het voortbestaan van het oudste en grootste bevrijdingsfestival van het land hangt voor een belangrijk deel af van de drankomzet. En die is niet los te zien van het weer. Zon betekent dat er meer mensen naar de Haarlemmerhout komen en er automatisch meer gedronken wordt. "Maar regent het, dan nemen ze hoogstens een kop koffie en vertrekken weer", zegt vrijwilliger Tom Mulder. "Dat het waarschijnlijk grotendeels droog blijft, is dus echt geweldig nieuws."

Tekst gaat verder onder de video over de laatste dag van de voorbereidingen

Bevrijdingspop. - NH Nieuws

Hoewel zijn werk voor Bevrijdingspop veel vrije tijd opslokt, zou Tom het niet willen missen. "Het voelt toch een beetje als familie. Het is geweldig als je iedereen weer ziet bij de vergaderingen of hier op het festivalterrein. Dus fijn als we ook na dit jaar door kunnen, maar niet alleen dáárom. Het gaat om het thema vrijheid en dat spreekt me ontzettend aan."

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]