Start van hoofdcontent

Hoofddorp

nl

Verdachte 'wangsteker' Hoofddorp opgepakt, zat al vast voor messengeweld op Koningsdag

4 mei 2023, 16.50 uur · Door Jouri Bakker

De politie heeft een 22-jarige man aangehouden die ervan verdacht wordt een 17-jarige jongen door zijn wang gestoken te hebben tijdens een straatroof in februari. Saillant detail: toen hij werd opgepakt, zat hij al vast voor een andere steekpartij. 

Foto: Man gearresteerd arrestatie met handboeien politie - Stock politie

Het slachtoffer en de verdachte zaten in de nacht van 21 op 22 februari in dezelfde bus, en stapten allebei bij het Spaarne Gasthuis uit. Onderweg richting Eiland sprak de dader het slachtoffer aan en eiste zijn spullen. De 17-jarige jongen weigerde zijn bezittingen af te staan en zette het op een lopen. 

Zonder succes, want de dader slaagde erin zijn tas af te pakken. Daarbij gebruikte hij een mes, waarmee hij het slachtoffer door zijn wang en in zijn hand stak. Vervolgens sloeg hij op de vlucht en verdween hij uit het zicht. Het slachtoffer moest zich in het ziekenhuis laten behandelen, maar mocht dezelfde nacht nog naar huis. 

Steekpartij in Amsterdam

De verdachte zit sinds Koningsdag vast, omdat hij die dag in Amsterdam iemand zou hebben gestoken. Afgelopen dinsdag - 2 mei - werd hij opnieuw aangehouden, ditmaal in de cel en op verdenking van betrokkenheid bij de steekpartij in Hoofddorp. De politie kwam hem op het spoor door camerabeelden uit de bus, die eerder werden gebruikt voor een getuigenoproep. 

De rechter-commissaris bepaalde gisteren dat de verdenkingen tegen de 22-jarige sterk genoeg zijn om hem in ieder geval nog twee weken langer achter slot en grendel te houden. Vandaag wordt de 22-jarige Hoofddorper opnieuw voorgeleid, en zal blijken of hij ook voor de steekpartij in Hoofddorp langer in voorarrest blijft. 

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]