Ga naar Content

Uittocht Ajax duurt voort: ook jeugdtrainer Gerald Vanenburg vertrekt

Ook jeugdtrainer Gerald Vanenburg vertrekt bij Ajax. "Er is in de voetballerij in het algemeen en bij Ajax in het bijzonder veel veranderd. En naar mijn mening moet je je goed voelen bij hetgeen je doet. Het dna van Ajax wordt steeds meer uit de club gehaald" vertelt Vanenburg in De Telegraaf.

Van links naar rechts: Gerald Vanenburg, Michael Reiziger, Erik ten Hag en Edwin van der Sar - Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

 "Bij het eerste elftal mis ik vastigheden waarop spelers kunnen terugvallen als het slecht gaat", gaat Vanenburg verder.

Het vertrek van Vanenburg is de zoveelste dit seizoen bij de voetbalclub. Eerder deze maand lieten hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali en hoofd scouting Henk Veldmate weten te vertrekken bij Ajax. Ook technisch manager Gerry Hamstra is inmiddels weg bij de Amsterdammers.

Dramatisch seizoen

Ook sportief gaat het slecht bij Ajax. Afgelopen zondag verloor Ajax met 3-0 van PSV waardoor het naar de derde plaats zakte in de eredivisie. Eerder dit seizoen werd trainer Alfred Schreuder ontslagen vanwege de slechte resultaten. Hij werd opgevolgd door John Heitinga, maar onder de nieuwe trainer is het spel er niet beter op geworden.

Ajax kan het seizoen nog een klein beetje glans geven door de bekerfinale te winnen. Die staat zondag om 18.00 uur op het programma. Tegenstander is PSV. Die wedstrijd is live te horen op de radio bij NH Sport.

Lees ook