Start van hoofdcontent

Volendam

nl

Handhaving in eredivisie heel dichtbij voor FC Volendam: "Dit is een ontzettend grote stap"

21 april 2023, 23.49 uur · Door Edward Dekker

Na de 2-0 thuiszege op SC Cambuur staat de teller van FC Volendam op 30 punten. Waarschijnlijk nog niet genoeg voor directe handhaving in de eredivisie, maar met nog vier competitiewedstrijden op het programma hebben de Volendammers dat ticket voor het grijpen. "Dit is een ontzettend grote stap", aldus een gelukkige trainer Wim Jonk. 

Foto: Trainer Wim Jonk - Pro Shots/Vincent de Vries

De Volendammer zag zijn ploeg een zeer povere eerste helft afleveren tegen Cambuur dat degradatie nauwelijks meer kan ontlopen. Wat ook niet hielp, is dat zowel Gaetano Oristanio als Brian Plat in de eerste helft geblesseerd het veld moesten verlaten. Jonk: "Oristanio had al kleine klachten, maar het leek beter te gaan. Brian had hetzelfde. We moeten morgen kijken hoe het is."

"Ik heb alles gegeven en ben kapot"

FC Volendam-speler Déron Payne

Eén van de vervangers was Déron Payne. De 20-jarige verdediger maakte onlangs zijn debuut in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Toen bleef zijn optreden beperkt tot tien minuten. Dit keer speelde hij een uur. "Ik heb alles gegeven en ben kapot, maar volgens mij ging het wel lekker", aldus de rechtsback. Jonk: "Hij heeft het prima ingevuld. Het is belangrijk dat je de rust houdt."

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52