Ga naar Content

Heitinga verklapt: Bassey vervangt geschorste Álvarez tegen PSV

John Heitinga gaf weinig prijs over de opstelling van zijn Ajax tegen PSV. Een tipje van de sluier wilde hij wel geven: Calvin Bassey gaat de geschorste Edson Álvarez vervangen. "Voor mij was die keuze niet heel ingewikkeld", vertelde Heitinga op de afsluitende persconferentie. 

Ajax-trainer John Heitinga over zijn keuze voor Calvin Bassey - NH Nieuws

"Dit zijn speciale wedstrijden", weet Heitinga over de confrontatie met PSV. "Voor ons is het heel belangrijk om tweede van Nederland te worden. We zijn verplicht om Champions League te halen, maar dat geldt ook voor hen. Daarom verwacht ik een spektakelstuk."

Het zal voor het eerst zijn dat Heitinga en Ruud van Nistelrooy elkaar treffen als hoofdtrainer. "Dat is natuurlijk speciaal", benadrukt Heitinga. "We zijn ploeggenoten geweest bij Oranje en kwamen elkaar tegen tijdens Real-Atletico." Op de vraag of trainer van Ajax de 'gelukspet' van Van Nistelrooy afpakt, reageert hij lachend. 

Tekst gaat verder onder de video. 

Ajax-trainer John Heitinga over de 'gelukspet' van Van Nistelrooy en de geblesseerden - NH Nieuws

Eerder vandaag werd bekend dat Kian Fitz-Jim dit seizoen niet meer in actie zal komen wegens een enkelblessure. Devyne Rensch en Mohammed Kudus zullen er ook niet bij zijn. "Ik hoop dat ze volgende week bij de bekerfinale wel inzetbaar zijn."

De kraker tussen Ajax en PSV begint zondag 14.30 uur. Flitsen van dat duel zijn te horen op NH Radio. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52