Ga naar Content

Glansrol Sánchez bij winnend Ajax tegen FC Emmen

Jorge Sánchez had een zeer belangrijke rol voor Ajax tegen FC Emmen. De rechtsback maakte een goal en gaf een assist. Mede daardoor werd het 3-1 in de Johan Cruijff Arena.

Blije gezichten bij Ajax na de zege - Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

In de wetenschap dat PSV had gewonnen van FC Volendam, wist Ajax dat het moest winnen van FC Emmen. De Drentenaren kregen echter de eerste grote kans. Jeremy Antonisse stuurde Richairo Zivkovic (oud-Ajax) weg. De spits werd gestuit door doelman Geronimo Rulli. De Amsterdammers grepen daarna de bezoekers bij de keel en lieten niet meer los.

Eerst kreeg Jurrien Timber twee kansen kopte eerst in de handen van doelman Mickey van der Hart en schoot daarna over. Het was Jorge Sánchez, die Ajax op voorsprong zette uit een corner: 1-0. De Mexicaan was aangever bij de 2-0. Ditmaal scoorde Steven Bergwijn. Tussendoor had Edson Álvarez geel gepakt, waardoor hij geschorst is tegen PSV volgende week.

Tekst gaat verder onder de foto.

Steven Bergwijn (r) bedankt Jorge Sánchez na de 2-0 - Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

Na een paar speldenprikjes van Ajax bracht Antonisse de spanning terug in de wedstrijd. Hij werkte een voorzet achter Rulli na een voorzet van Ole Romeny. Trainer John Heitinga was niet tevreden en wisselde Bergwijn voor Brian Brobbey. De aanvaller probeerde Van der Hart van afstand te verschalken, zonder succes.

Tekst loopt onder de video door.

Kritische Ajax-trainer John Heitinga geeft zijn team een onvoldoende - NH Nieuws

Dusan Tadic bracht Ajax in de slotfase Ajax in veilige haven. Francisco Conceição was ingevallen en gaf af op Tadic: 3-1. De stand veranderde niet meer. Door de overwinning neemt Ajax weer de tweede plek over van PSV. Dat is ook de eerstvolgende tegenstander van de Amsterdammers. Álvarez zal er in ieder geval niet bij zijn, wegens zijn gele kaart. 

Opstelling Ajax: Rulli; Sanchez, Timber, Álvarez, Hato (Baas/70); Grillitsch, Taylor (Conceicao/70), Klaassen (Vos/89); Berghuis, Tadic, Bergwijn (Brobbey/61)

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52