Start van hoofdcontent

Wormerland

nl

Zorgen om nieuwe tennis- en padelbanen in Wormerland, bewoners starten petitie

20 april 2023, 06.00 uur · Door Thyra de Groot

Buurtbewoners zijn duidelijk tijdens de bewonersbijeenkomst in Wormerland: het tennis- en padelpark mag er komen, maar dan wel in de Spatterstraat. Het nog te bouwen complex zou volgens het plan van de gemeente aan de rand van het dorp komen. De bewoners zijn tegen en zullen daarom binnenkort een petitie aan de gemeenteraad bieden.

Buurtbewoners luisteren aandachtig naar de plannen van het burgeriniatief en GroenLinks - Foto: NH Nieuws / Thyra de Groot

In het huidige plan is het de bedoeling dat de drie tennisverenigingen die Wormer nu rijk is fuseren, naar de nieuwe plek verhuizen en grond achterlaten waarop ruim 160 huizen gebouwd kunnen worden. Er zijn elf tennisbanen, vier padelbanen, een jeu-de-boulesbaan en een clubgebouw ingetekend in de plannen. 

Tijdens de informatieavond in café Groos laten de bewoners hun zorgen horen. Onder andere de weidevogels die mogelijk verdwijnen, de weinige parkeerplaatsen en hoge kosten zitten het burgerinitiatief en GroenLinks dwars.

Niet in de natuur

Beide partijen zijn niet tegen plannen voor een vernieuwd sportcomplex, maar wel tegen de plannen voor de huidige locatie. Ze hebben daarom een tegenvoorstel bedacht: niet bouwen in het natuurgebied, maar de plek waar al de sporthal staat vernieuwen en uitbreiden. 

(Hieronder zijn de huidige plannen getekend. Tekst gaat door)

Een hoop buurtbewoners horen de plannen aan, maar van de gemeente zijn maar weinig leden aanwezig. De woordvoerder van gemeente Wormerland geeft aan dat wethouder Rolf van Wanrooij niet betrokken is bij het burgerinitiatief en geen kennis heeft van de inhoud. Ze doen daarom geen uitspraken.

Op dinsdag 16 mei gaan verschillende buurtbewoners en GroenLinks hun petitie tegen de bouwplannen aanbieden aan de gemeenteraad.

Vogels of tennisballen bij natuurgebied in Wormer? - NH Nieuws