Ga naar Content

Verstekeling dood aangetroffen in landingsgestel KLM-toestel op Schiphol

In het landingsgestel van een toestel van de KLM is het lichaam van een verstekeling aangetroffen. Het toestel landde vandaag op Schiphol.

Foto: NH Nieuws/Doron Sajet

Volgens de Koninklijke Marechaussee wordt momenteel onderzoek gedaan naar de overleden man. “Om de identiteit van de man vast te stellen en om de nabestaanden in te lichten. De forensische opsporing is bezig met onderzoek, maar het lijkt erop dat de man is overleden aan onderkoeling."

De KLM laat ook weten onderzoek te doen. "Er is door onze onderhoudsafdeling een persoon aangetroffen in de wielkast van een KLM-toestel. Deze persoon is helaas overleden. We doen onderzoek naar de toedracht en identiteit van de overledene."

Kleine kans op overleven

Ook wordt onderzocht waar de man in het vliegtuig is gestapt. Volgens de woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee heeft het vliegtuig 'meerdere omzwervingen gemaakt', en had het Canada als laatste bestemming. “We treffen wel vaker verstekelingen aan. Ook verstekelingen die nog leefden. Dat is verwonderlijk, want met de lage luchttemperaturen is de kans dat iemand dit overleeft heel klein.”

Lees ook

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]
@
Volg luchtvaartverslaggever Doron Sajet op twitter

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]