Ga naar Content

Getergd AZ revancheert zich na vormdip: "We stonden vier weken voor schut"

Met een overtuigende overwinning op Fortuna Sittard (0-3) heeft AZ de kater van de afgelopen weken weggespoeld. De Alkmaarders hadden wat recht te zetten nadat het vier wedstrijden op rij niet had gewonnen. "We hebben vier weken voor schut gestaan", zegt verdediger Pantelis Hatzidiakos.

AZ-verdediger Pantelis Hatzidiakos: "Vier weken voor schut gestaan" - NH Sport / Stephan Brandhorst

In de competitie ging AZ de afgelopen weken onderuit tegen FC Twente (2-1) en Sparta Rotterdam (0-1) en bleef het steken op 1-1 tegen sc Heerenveen. In de Conference League droop het donderdag af tegen Anderlecht (0-2). De zege op Fortuna Sittard maakt een einde aan die knagende reeks. "Vandaag hebben we een goede stap gemaakt om het seizoen goed af te sluiten. Ik hoop dat we donderdag nog een mooi resultaat neerzetten, want dan kan het seizoen fantastisch zijn."

Trainer Pascal Jansen vond ook dat zijn ploeg de juiste reactie had gegeven op de afgelopen weken. Zijn ploeg speelde frisser en beweeglijker in Sittard en hij zag Jens Odgaard, Milos Kerkez en Vangelis Pavlidis scoren. "We waren comfortabel aan de bal en controleerden de wedstrijd volledig", zegt Jansen. "We kwamen op voorsprong, dus dat gaf ook vertrouwen."

Tekst loopt door onder de video

AZ-trainer Pascal Jansen: "We controleerden de wedstrijd volledig" - NH Sport / Stephan Brandhorst

Mijlpaal

Voor Hatzidiakos was het daarnaast een bijzondere wedstrijd. De centrale verdediger speelde zijn 200e officiële wedstrijd in het shirt van AZ. "Door al die wedstrijden heb ik wat pieken en dalen meegemaakt", zegt de Griek. "Ik kijk er trots op terug. Ik denk dat ik een meerwaarde ben in de kleedkamer en op het veld. De ontwikkeling blijft maar doorgaan."

Pantelis Hatzidiakos speelde zijn 200e wedstrijd voor AZ - NH Sport / Stephan Brandhorst

Komende donderdag speelt AZ de return in de kwartfinale van de Conference League. De Alkmaarders moeten tegen Anderlecht een 2-0 achterstand goedmaken. De thuiswedstrijd begint om 18.45 uur in Alkmaar.

Lees ook