Ga naar Content

Politie: bestuurder bestelbus had dodelijke aanrijding motorrijder niet kunnen voorkomen

De bestuurder van de bestelbus die afgelopen dinsdag betrokken was bij een dodelijke aanrijding op de Burgemeester Stramanweg in Ouderkerk had niets kunnen doen om die botsing te voorkomen. Dat blijkt uit politie-onderzoek.

Motorrijder ongekomen bij aanrijding in Ouderkerk - Foto: VLN

Dinsdagavond maakte de politie al bekend dat het er alle schijn van had dat de chauffeur van de bedrijfsbus geen blaam trof. Omdat de chauffeur op basis van foto's wel onterecht beschuldigd werd, voelde de politie zich genoodzaakt op te roepen daar mee op te houden.

Gisteren herhaalde de politie die oproep, en stelde dat er nog steeds 'reacties en speculaties de ronde doen die onterecht zijn'. "Deze uitlatingen zijn vooral gebaseerd op de foto’s die gisteren na het ongeval zijn genomen en op diverse media staan."

Niet op verkeerde weghelft

Op een van die foto's is onder meer te zien dat de betrokken bestelbus op de verkeerde weghelft staat, op basis waarvan geconcludeerd wordt dat de chauffeur fout zat, aldus de politiewoordvoerder. Ze benadrukt dat de bus níet op de verkeerde weghelft reed en daar door impact van de aanrijding tot stilstand is gekomen

Lees verder onder Facebook-post

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

De werkgever van de chauffeur liet gisteren in een schriftelijke reactie aan NH Nieuws weten zich 'niet te herkennen in berichtgeving van de politie'. Als NH Nieuws de politie daar vandaag opheldering over vraagt, zegt een woordvoerder dat de politie wel degelijk signalen heeft gekregen dat het bedrijf is benaderd.

Volgens de politie is de miscommunicatie mogelijk ontstaan doordat NH Nieuws en de politie verschillende vertegenwoordigers van het vertakte bedrijf hebben gesproken. 

De politie heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de exacte toedracht van de botsing, maar besloten om uit privacy-overwegingen daar verder niets over in de openbaarheid te brengen.

Lees ook

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]